HSBC: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με τα κέρδη δ' τριμήνου -Αύξησε τα έσοδά της το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
HSBC: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με τα κέρδη δ' τριμήνου -Αύξησε τα έσοδά της το 2022
Καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη ανακοίνωσε η HSBC για το δ' τρίμηνο του 2022. 

Καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη ανακοίνωσε η HSBC για το δ' τρίμηνο του 2022.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων για τους τρεις μήνες έως τον Δεκέμβριο ανήλθαν στα 5,2 δισ. δολάρια, κάνοντας άλμα 108% από τα 2,5 δισ. δολάρια της αντίστοιχης περιόδου του 2021 και ξεπερνώντας τα 4,97 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές. Η HSBC σχολίασε πως τα αποτελέσματα του δ' τριμήνου αντικατοπτρίζουν την ισχυρή αύξηση των εσόδων και τα μειωμένα λειτουργικά έξοδα.

Για το σύνολο του έτους, τα έσοδα της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 51,73 δισ. δολάρια, από 49,55 δισ. δολάρια το 2021. Τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν στα 17,53 δισ. δολάρια, από 18,91 δισ. δολάρια έναν χρόνο νωρίτερα. Σημειώνεται ότι τα προ φόρων κέρδη του 2022 περιλαμβάνουν επιβάρυνση 2,4 δισ. δολαρίων από τη σχεδιαζόμενη πώληση της μονάδας λιανικής τραπεζικής στη Γαλλία.

Η HSBC, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης βάσει assets, δήλωσε ότι τα υψηλότερα επιτόκια παγκοσμίως εντείνουν την αισιοδοξία της για επίτευξη του στόχου μέσης απόδοσης τουλάχιστον 12% του φυσικού κεφαλαίου.

«Ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση του μετασχηματισμού μας και η διεθνής συνδεσιμότητά μας υποστηρίζεται πλέον από την καλή, ευρείας βάσης παραγωγή κερδών σε όλο τον κόσμο», σημείωσε ο Noel Quinn, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου στην ανακοίνωση.

«Είμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε υψηλότερες αποδόσεις το 2023 και έχουμε δημιουργήσει μια πλατφόρμα για περαιτέρω δημιουργία αξίας», ανέφερε.

Οι τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο συγκέντρωσαν ισχυρά καθαρά έσοδα από τόκους, καθώς οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο αύξησαν τα επιτόκια για να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό. Η HSBC δήλωσε ότι αναμένει καθαρά έσοδα από τόκους ύψους τουλάχιστον 36 δισ. δολαρίων το 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΡΓΟΣΕ: Εντός εξαμήνου οι δεσμευτικές προσφορές για το Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο

Noval Property (Viohalco): Πώς προχωρούν real estate επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ – Τα «πράσινα» γραφεία και οι αναπλάσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider