BP: Πάνω από τα 100 δισ. στερλίνες εκτινάχθηκε η κεφαλαιοποίηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BP: Πάνω από τα 100 δισ. στερλίνες εκτινάχθηκε η κεφαλαιοποίηση
BP
Πάνω από τα 100 δισ. στερλίνες (121 δισ. δολάρια) εκτινάχθηκε η κεφαλαιοποίηση της BP, για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ετών, καθώς οι μέτοχοι επιβράβευσαν την εταιρεία για την επιστροφή της στα ορυκτά καύσιμα.

Πάνω από τα 100 δισ. στερλίνες (121 δισ. δολάρια) εκτινάχθηκε η κεφαλαιοποίηση της BP, για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ετών, καθώς οι μέτοχοι επιβράβευσαν την εταιρεία για τη στροφή της πίσω στα ορυκτά καύσιμα.

Η μετοχή του πετρελαϊκού γίγαντα του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε άλμα σχεδόν 19% στις συναλλαγές στο Λονδίνο μετά την ανακοίνωση των ετήσιων κερδών-ρεκόρ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και τη στρατηγική στροφή προς την άντληση περισσότερου πετρελαίου και φυσικού αερίου από ό,τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως, παρά τον αντίκτυπο στους κλιματικούς της στόχους.

Η απόφαση της BP έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους επενδυτές, οι οποίοι κατά καιρούς «τιμωρούν» τις ευρωπαϊκές πετρελαϊκές εταιρείες που επιχειρούν να διαφοροποιηθούν προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με χαμηλότερες αποδόσεις. Οι αποτιμήσεις τους έχουν μείνει πίσω σε σύγκριση με αυτές των αμερικανικών ανταγωνιστριών Exxon Mobil Corp. και Chevron Corp., οι οποίες έχουν παραμείνει επικεντρωμένες στα ορυκτά καύσιμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider