Dow: Μεγάλη πτώση στα κέρδη του κολοσσού των χημικών - Απολύσεις 2.000 υπαλλήλων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Dow: Μεγάλη πτώση στα κέρδη του κολοσσού των χημικών - Απολύσεις 2.000 υπαλλήλων
Σκοπεύει να εξοικονομήσει 1 δισ. δολάρια σε κόστη για το 2023 καθώς αντιμετωπίζει «βραχυπρόθεσμη μακροοικονομική αβεβαιότητα».

Σημαντική πτώση κατέγραψαν τα κέρδη της Dow Inc. για το δ' τρίμηνο του 2022, με τον κολοσσό της χημικής βιομηχανίας να προχωρά σε απολύσεις 2.000 υπαλλήλων για την εξοικονόμηση κόστους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 647 εκατ. δολαρίων ή 85 σεντ ανά μετοχή έναντι κερδών 1,76 δισ. δολαρίων ή 2,32 δολαρίων ανά μετοχή στο δ' τρίμηνο του 2021.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 46 σεντ έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet για κέρδη στα 57 σεντ ανά μετοχή.

Τα έσοδα πωλήσεων έφτασαν τα 11,85 δισ. δολάρια έναντι 14,36 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 12 δισ. δολαρίων.

Ακόμα, η Dow ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, ενώ σκοπεύει να εξοικονομήσει 1 δισ. δολάρια σε κόστη για το 2023 καθώς αντιμετωπίζει «βραχυπρόθεσμη μακροοικονομική αβεβαιότητα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Dow ενισχύεται 0,7% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ψαλιδίζει» 3.000 θέσεις εργασίας η SAP - Έχασε τις εκτιμήσεις για το τρίμηνο

Diageo: Καλύτερες από τις αναμενόμενες οι πωλήσεις α’ εξαμήνου - Άνοδος και για τα λειτουργικά κέρδη

Nokia: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα καθαρά κέρδη το 4o τρίμηνο - «Άλμα» 16% στις πωλήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider