Κτιριακές Υποδομές: Ανακαινίζεται το ιστορικό διατηρητέο μνημείο του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κτιριακές Υποδομές: Ανακαινίζεται το ιστορικό διατηρητέο μνημείο του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης
Η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» αναλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου της Τρίπολης.

Υπεγράφη η σύμβαση, ύψους 1.252.800 ευρώ, για την πλήρη ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου της Τρίπολης, την οποία και αναλαμβάνει η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

Ειδικότερα, με σεβασμό στην ιστορικότητα του πιο εμβληματικού νεοκλασικού κτιρίου της πόλης που ανεγέρθη πριν από έναν αιώνα και έχει χαρακτηρισθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» ανακοινώνει ότι αναλαμβάνει να το ανακαινίσει πλήρως, καθιστώντας το σύγχρονο και λειτουργικό, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας.

Στις εργασίες αποκατάστασης περιλαμβάνονται η επισκευή του κελύφους του κτιρίου χωρίς την αλλοίωση των μορφολογικών του στοιχείων, ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού, οι παρεμβάσεις εξασφάλισης πλήρους πρόσβασης των ατόμων ΑΜΕΑ στο κτίριο και η τοποθέτηση φωτισμού ανάδειξης του κτιρίου.

Συνεπώς, με την προσπάθεια της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και τη βούληση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, καθίσταται εφικτό αυτό το έργο μεγάλης σημασίας για την Τρίπολη.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τους μηχανικούς της ''Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.'' χάρη στους οποίους γίνεται πραγματικότητα ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο τόσο για το χώρο της Δικαιοσύνης όσο και για τον τόπο μου, την Τρίπολη. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, η ''Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.'' παραδίδει στην Τρίπολη το εμβληματικότερό της κτίριο πλήρως ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο αισθητικά και λειτουργικά» δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», Τίμος Κατσίπος.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Θανάσης Γιάνναρης, σημείωσε ότι «σήμερα έχουμε τη χαρά να υπογράφουμε τη σύμβαση για την πλήρη ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου της ιστορικής Τρίπολης, τη γενέτειρα του Προέδρου της ''Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.'', καλού μου φίλου και εξαίρετου μηχανικού Τίμου Κατσίπου. Ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο ομορφαίνει και άλλο, εκσυγχρονίζεται και καθίσταται πιο λειτουργικό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σχέδιο επανεπένδυσης εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις στην ελληνική οικονομία

Energean: Σε δημόσια διαβούλευση η μελέτη για τη γεώτρηση «Ήπειρος-1» - Ποια τα αναμενόμενα οφέλη

gazzetta
gazzetta reader insider insider