Έγραψε ιστορία η Citadel: Κέρδη - ρεκόρ πέρυσι - Στα 16 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έγραψε ιστορία η Citadel: Κέρδη - ρεκόρ πέρυσι - Στα 16 δισ. δολάρια
Τα κέρδη, τα οποία προήλθαν από στοιχήματα σε μια σειρά κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των ομολόγων και των μετοχών, ξεπερνούν τα περίπου 15,6 δισ. δολάρια του Τζον Πόλσον το 2007.

Η Citadel του Κεν Γκρίφιν ανακοίνωσε κέρδη - ρεκόρ ύψους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι για τους πελάτες της, μία από τις μεγαλύτερες επιδόσεις που έχουν καταγραφεί στην ιστορία των hedge funds.

Τα κέρδη της Citadel ξεπέρασαν τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια που δημιούργησε ο Τζον Πόλσον το 2007 στο στοίχημά του έναντι στεγαστικών δανείων.

Η Citadel διαχειρίζεται στοιχεία ενεργητικού 54 δισ. δολαρίων, είχε απόδοση 38,1% στο hedge fund της και ισχυρά κέρδη σε άλλα προϊόντα πέρυσι, ισοδυναμώντας με κέρδη-ρεκόρ 16 δισ. δολαρίων για τους επενδυτές μετά τα τέλη, σύμφωνα με έρευνα της LCH Investments. Το hedge fund χρέωσε στους επενδυτές του 12 δισ. δολάρια σε προμήθειες και έξοδα το 2022.

«Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώθηκαν για άλλη μια φορά από τα μεγάλα πολυστρατηγικά hedge funds όπως οι Citadel, DE Shaw και Millennium», δήλωσε ο πρόεδρος της LCH, Ρικ Σόφερ. «Τα ισχυρά κέρδη που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη κυριαρχία τους σε τομείς που δεν εξαρτώνται από την αύξηση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων και το σημαντικό τους μέγεθος» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Spotify απολύει το 6% των εργαζομένων της - Σχεδόν 600 υπαλλήλους

Παραιτήθηκε από CEO ο συνιδρυτής της Netflix

Estonia: Νέο πόρισμα για το πολύνεκρο ναυάγιο του 1994 στη Βαλτική - «Καμία ένδειξη για έκρηξη ή σύγκρουση»

gazzetta
gazzetta reader insider insider