ΗΠΑ: Χάκερς υπέκλεψαν δεδομένα από 37 εκατ. πελάτες της T-Mobile

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Χάκερς υπέκλεψαν δεδομένα από 37 εκατ. πελάτες της T-Mobile
Δεδομένα για τους λογαριασμούς 37 εκατ. πελατών της T-Mobile υπέκλεψε ομάδα χάκερ στις αρχές Ιανουαρίου, όπως ανέφερε σε επίσημη ενημέρωσή της προς το κοινό η αμερικανική εταιρεία ασύρματης κινητής τηλεφωνίας.

Δεδομένα για τους λογαριασμούς 37 εκατ. πελατών της T-Mobile υπέκλεψε ομάδα χάκερ στις αρχές Ιανουαρίου, όπως ανέφερε σε επίσημη ενημέρωσή της προς το κοινό η αμερικανική εταιρεία ασύρματης κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με το Reuters, η κακόβουλη δραστηριότητα έγινε αντιληπτή από την εταιρεία στις 5 Ιανουαρίου, ενώ αφορούσε λογαριασμούς πελατών με συμβόλαια αλλά και με προπληρωμένες κάρτες.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι χάκερ κατάφεραν να υποκλέψουν βασικές πληροφορίες για τους πελάτες της T-Mobile, όπως διευθύνσεις κατοικίας, αριθμούς τηλεφώνων και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ωστόσο δεν κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα, όπως τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλες οικονομικές πληροφορίες.

«Η έρευνά μας είναι ακόμη σε εξέλιξη, αλλά η κακόβουλη δραστηριότητα φαίνεται να έχει περιοριστεί πλήρως αυτή τη στιγμή και προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι επιτήδειοι κατάφεραν να παραβιάσουν παραβιάσει τα συστήματα μας ή το δίκτυό μας», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, προσθέτοντας ότι είχε άρχισε να ειδοποιεί όσους πελάτες επηρεάστηκαν.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης, η μετοχή της εταιρείας στις προσυνεδριακές συναλλαγές του αμερικανικού χρηματιστηρίου υποχωρεί κατά περίπου 2%.

Σημειώνεται, τέλος, πως η T-Mobile έχει πάνω από 110 εκατομμύρια συνδρομητές, γεγονός που την καθιστά τον τρίτο μεγαλύτερο πάροχο ασύρματης επικοινωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εφορία: Διακοπή εργασιών για επαγγελματίες και επιχειρήσεις με λίγα κλικ - Η ψηφιακή διαδικασία, οι αιτήσεις, οι προϋποθέσεις

Πόσο βουτηγμένες στο χρέος είναι οι 25 σημαντικότερες οικονομίες του κόσμου

Τραμπ: Στέλνει επιστολές για τους δασμούς σε 12 χώρες - Τake it or leave it

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider