Βρετανία: Αύξηση πωλήσεων της Lidl κατά 25% την περίοδο των Χριστουγέννων 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Αύξηση πωλήσεων της Lidl κατά 25% την περίοδο των Χριστουγέννων 
Στις 23 Δεκεμβρίου σημειώθηκε η καλύτερη μέρα πωλήσεων της Lidl στη βρετανική αγορά για τα τελευταία 28 χρόνια.

Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις της Lidl στη Βρετανία σημειώθηκε για την περίοδο των Χριστουγέννων του 2022, καθώς οι καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο προτίμησαν τις χαμηλές τιμές τροφίμων της γερμανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ εν μέσω του αυξημένου κόστους διαβίωσης στη χώρα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι πωλήσεις της Lidl στη Βρετανία για τις 4 εβδομάδες προς τα Χριστούγεννα αυξήθηκαν κατά 25% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2021. Μάλιστα, στις 23 Δεκεμβρίου σημειώθηκε η καλύτερη μέρα πωλήσεων της Lidl στη βρετανική αγορά για τα τελευταία 28 χρόνια.

Ο αυξημένος πληθωρισμός τροφίμων στη Βρετανία έχει οδηγήσει τους καταναλωτές στην αγορά φθηνότερων τροφίμων και στις αγορές των προϊόντων ετικέτας των σούπερ μάρκετ. Σε αυτό το πλαίσιο, οι αγορές τροφίμων στη Βρετανία ξεπέρασαν για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο τα 12 δισ. στερλίνες, ενώ ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 1% σε ετήσιο επίπεδο, σύμφωνα με έρευνα της Kantar.

Πέρα από την Lidl, η Aldi ανακοίνωσε ιστορικό υψηλό στις πωλήσεις της για τον Δεκέμβριο στη βρετανική αγορά, καθώς αυτές διαμορφώθηκαν σε 1,4 δισ. στερλίνες (1,67 δισ. δολάρια), αυξημένες κατά 26% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2022.

Η πέμπτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ του ΗΒ ανέφερε πως οι μεγαλύτερες πωλήσεις ανά κωδικό προϊόντων σημειώθηκαν στο φρέσκο κρέας, τα τυροκομικά, τα επιδόρπια και τα σνακ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Vodafone: Πουλά τη θυγατρική της στην Ουγγαρία για 1,7 δισ. ευρώ

ΗΠΑ: Η Goldman Sachs καταργεί 3.200 θέσεις εργασίας

Οι εξαγωγές iPhone από την Ινδία αναμένεται να διπλασιαστούν, φτάνοντας τα 2,5 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider