Η Microsoft επενδύει σε startup αυτόνομης οδήγησης στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Microsoft επενδύει σε startup αυτόνομης οδήγησης στις ΗΠΑ
Microsoft
Η Gatik θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες cloud της Microsoft και την πλατφόρμα Azure για την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης για φορτηγά οχήματα.

Η Microsoft είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την startup αυτόνομης οδήγησης Gatik, με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, για να συμμετάσχει στη χρηματοδότησης της τελευταίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Microsoft θα επενδύσει 10 εκατ. δολάρια για ένα νέο γύρο χρηματοδότησης που υπολογίζει την αξία της Gatik σε πάνω από 700 εκατ. δολάρια. Με τη συμφωνία, η Gatik θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες cloud της Microsoft και την πλατφόρμα Azure για την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης για φορτηγά οχήματα.

Πηγές με γνώση των συζητήσεων ανέφεραν πως οι όροι του deal μπορούν να αλλάξουν, ενώ Microsoft και Gatik αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο επίσημο σχόλιο στο Reuters.

Επενδύσεις και δυσκολίες

Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο του 2021 η Microsoft επένδυσε στη θυγατρική της General Motors, Cruise, που ασχολείται με τα ρομποτικά ταξί, σε ένα deal αξίας άνω των 30 δισ. δολαρίων.

Οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης έχουν χαρακτηριστεί από ορισμένους ως επαναστατικές για τις μεταφορές και τα logistics αλλά τα προβλήματα για τον κλάδο δεν λείπουν καθώς καταγράφοντα προβλήματα στην ασφάλεια και στην προσβασιμότητα.

Τον Νοέμβριο του η Ford και η Volkswagen έβαλαν λουκέτο στην εταιρεία αυτόνομης οδήγησης Argo AI, λέγοντας πως η δημιουργία αυτόνομα οδηγούμενων ρομποτικών ταξί «είναι πιο δύσκολη από την αποστολή του ανθρώπου στη Σελήνη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Η Salesforce απολύει το 10% του προσωπικού της

Twitter: Ο Έλον Μασκ χαλαρώνει τους περιορισμούς στις πολιτικές διαφημίσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider