Seanergy Maritime: Πώληση 2 πλοίων με κέρδος άνω των 8 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Seanergy Maritime: Πώληση 2 πλοίων με κέρδος άνω των 8 εκατ. ευρώ
«Η πώληση των δύο παλαιότερων σκαφών του στόλου μας θα έχει ως αποτέλεσμα ένα σημαντικό κέρδος άνω των 8 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Seanergy».

Η Seanergy Maritime Holdings Corp ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση ενός πλοίου Capesize (το «Vessel») κατασκευής 2012 από μεγάλη ιαπωνική εταιρεία και την ταυτόχρονη έναρξη της περιόδου απασχόλησης του .

Επιπλέον, έχει συνάψει οριστικές συμφωνίες για την πώληση του M/V Goodship του 2005 και του M/V Tradership του 2006, των παλαιότερων πλοίων του στόλου της, στην United Maritime Corporation και αναμένει να καταγράψει κέρδη περίπου 8 εκατομμυρίων δολαρίων σε σχέση με την πώληση των δύο πλοίων το πρώτο τρίμηνο του 2023. Επίσης, οι προαναφερθείσες συναλλαγές θα μειώσουν τη μέση ηλικία του στόλου της Seanergy.

Ο Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση ενός άλλου ιαπωνικού πλοίου Capesize το οποίο θα αντικαταστήσει ουσιαστικά τα παλαιότερα M/V Goodship και M/V Tradership. Η πώληση των δύο παλαιότερων σκαφών του στόλου μας θα έχει ως αποτέλεσμα ένα σημαντικό κέρδος άνω των 8 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Seanergy, ωφελώντας παράλληλα τη μέση ηλικία του στόλου μας. Το M/V Paroship θα αυξήσει τον αριθμό των πλοίων που είναι εξοπλισμένα με scrubber στον στόλο μας σε εννέα, ενισχύοντας την ικανότητα παραγωγής ταμειακών ροών με βάση τη σημαντική διαφορά μεταξύ καυσίμου υψηλής και χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο που επικρατεί αυτή τη στιγμή. Η παράδοση του M/V Paroship και η υποκείμενη T/C συμφωνία είναι σε εύθετο χρόνο, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη βελτίωση στην αγορά ναύλων και αυτά που πιστεύουμε ότι είναι ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία στον κλάδο μας. Η Seanergy παραμένει προσηλωμένη στον τομέα Capesize με σταθερή λειτουργική δομή και συνεπή κατανομή κεφαλαίων, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στις ανταμοιβές των μετόχων και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η πώληση αντιαεροπορικού συστήματος του Ισραήλ στη Γερμανία

Βρετανία: Ρεκόρ χριστουγεννιάτικων πωλήσεων για την Aldi - «Στήριγμα» από τις εκπτώσεις και το Μουντιάλ

Με εντολή Πούτιν στους κινηματογράφους τα ντοκιμαντέρ για την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider