Πώς ο μεγαλύτερος κερδισμένος του 2022 κατάφερε να προσθέσει $40 δισ. στην περιουσία του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς ο μεγαλύτερος κερδισμένος του 2022 κατάφερε να προσθέσει $40 δισ. στην περιουσία του
Ο Gautam Adani είχε μια θεαματική χρονιά. Έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, εκθρονίζοντας τον Mukesh Ambani και ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο στην κατάταξη του Bloomberg.

Ο Gautam Adani είχε μια θεαματική χρονιά. Έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, εκθρονίζοντας τον Mukesh Ambani και ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο στην κατάταξη του Bloomberg. Ενώ οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι έχασαν χρήματα το 2022, ο Ambani έχει προσθέσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια στην καθαρή του περιουσία.

Πώς το κατάφερε ο επιχειρηματίας πρώτης γενιάς, ο οποίος ξεκίνησε ως έμπορος διαμαντιών στη Βομβάη τη δεκαετία του 1980 και άρχισε να χτίζει περιουσία από τον άνθρακα;

Η φετινή ενεργειακή κρίση που οδήγησε τις τιμές στα ύψη έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Αντίστοιχο ρόλο έπαιξε όμως και το ξεφάντωμα εξαγορών του Adani: Ήταν ο πιο δραστήριος dealmaker της Ασίας φέτος. Αγόρασε assets, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων της Holcim στην Ινδία, ένα λιμάνι στο Ισραήλ και ενορχήστρωσε την επιτυχημένη επιθετική εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού NDTV, ενός από τους λίγους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης στην Ινδία που επέκριναν την κυβέρνηση.

Οι μετοχές των εταιρειών του Adani δεν ήταν απρόσβλητες από τις ευρύτερες ρευστοποιήσεις που προκλήθηκαν από την αύξηση του πληθωρισμού και την ασθενέστερη οικονομία, αλλά κινήθηκαν εν γένει ανοδικά δίνοντας ώθηση στην περιουσία του.

The Fabulous Rise of Gautam Adani | The Indian tycoon has jumped to No. 3 on the rich list from No. 14

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider