Μεγάλη παραγγελία αεροσκαφών της Boeing από την United Airlines - Αξίας έως και 43 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλη παραγγελία αεροσκαφών της Boeing από την United Airlines - Αξίας έως και 43 δισ. δολαρίων
Η παραγγελία έρχεται καθώς η United Airlines αναμένει περαιτέρω ενίσχυση της ταξιδιωτικής κίνησης τα επόμενα χρόνια.

Μια τεράστια παραγγελία αεροσκαφών 787 Dreamliners και 737 MAX airplanes της Boeing έκανε η United Airlines, με την αμερικανική αεροπορία να κινείται στην ανανέωση του στόλου της.

Σύμφωνα με το Reuters, η United Airlines θα λάβει 100 787 Dreamliners και θα έχει δικαίωμα παραγγελίας επιπλέον 100 παρόμοιων αεροσκαφών, σε μια παραγγελία της οποίας η ονομαστική αξία μπορεί να φτάσει τα 43 δισ. δολάρια.

Τα πρώτα Dreamliners αναμένεται να παραδοθούν στην United Airlines μεταξύ του 2024 και του 2032, σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

Η Boeing ανακοίνωσε πως είναι η μεγαλύτερη παραγγελία για παράδοσης Dreamliners που έχει δεχθεί ποτέ και η United Airlines υποστηρίζει πως είναι η μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών που έχει γίνει ποτέ από αεροπορική εταιρεία στις ΗΠΑ.

Η παραγγελία έρχεται καθώς η United Airlines αναμένει περαιτέρω ενίσχυση της ταξιδιωτικής κίνησης τα επόμενα χρόνια, καθώς υποχωρούν οι επιπτώσεις που είχε στις αερομεταφορές η πανδημία του κορονοϊού.

Μετά από την ανακοίνωση της συμφωνίας, η μετοχή της United Airlines υποχωρεί 1,6% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street ενώ η μετοχή της Boeing κερδίζει 2,27%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη της Oracle

gazzetta
gazzetta reader insider insider