Ελλάκτωρ: Σε προχωρημένες συζητήσεις με Άβαξ για ποσοστό στη Γέφυρα του Ρίου

Newsroom
Μοιράσου το
Ελλάκτωρ: Σε προχωρημένες συζητήσεις με Άβαξ για ποσοστό στη Γέφυρα του Ρίου
Παράλληλα, η Άβαξ ανακοίνωσε πως έχει προβεί σε επί της αρχής συμφωνία για μεταβίβαση του συνόλου της συμμετοχής της στη Γέφυρα του Ρίου.

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται η Άκτωρ Παραχωρήσεις με την Άβαξ για την απόκτηση μετοχών στη Γέφυρα του Ρίου, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Ελλάκτωρ, όπως είχε άλλωστε αναφέρει στις 11 Νοεμβρίου η στήλη Backstory.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της η Ελλάκτωρ σημειώνει πως η εξ΄ολοκλήρου θυγατρική της, Άκτωρ Παραχωρήσεις βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση από την ΑΒΑΞ μετοχών των εταιρειών Γέφυρα Α.Ε. και Γέφυρα Λειτουργία Α.Ε., που αντιστοιχούν σε ποσοστά 5,69% και 6,35% του μετοχικού κεφαλαίου των ανωτέρω εταιρειών αντιστοίχως. Η Ελλάκτωρ προέβη στην ανακοίνωση κατόπιν προφορικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα στον Τύπο.

Η Εταιρεία τηρώντας τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία υποχρεώσεις και προς προστασία του επενδυτικού κοινού, διαβεβαιώνει ότι με την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

Άβαξ: Σε επί της αρχής συμφωνία για μεταβίβαση του συνόλου της συμμετοχής της στη Γέφυρα του Ρίου

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση της προς το Χ.Α., η Άβαξ γνωστοποίησε πως αφού διερεύνησε το επενδυτικό ενδιαφέρον για εκχώρηση του ποσοστού 20,53% στην ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ (και 21,55% στην ΓΕΦΥΡΑ Λειτουργία ΑΕ), έχει καταλήξει σε επί της αρχής συμφωνία με τους υπόλοιπους μετόχους των εν λόγω εταιρειών για την μεταβίβαση του συνόλου της συμμετοχής της, στο πλαίσιο της απόφασης της να αποεπενδύσει ορισμένων συμμετοχών με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων συμμετοχών του σε έργα παραχώρησης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επί της αρχής αυτής συμφωνία εξαρτάται από όρους, αιρέσεις και προϋποθέσεις, οι οποίες δεν την καθιστούν οριστική. Όταν και εφόσον οι όροι αυτοί συντρέξουν και οι προϋποθέσεις και αιρέσεις πληρωθούν, η Εταιρεία θα προβεί, όπως πάντα, σύμφωνα με τον νόμο και αμελλητί, στις δέουσες γνωστοποιήσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Η ανακοίνωση έπεται ερωτήματος της Eπιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου αναφορικά με την συμμετοχή της ΑΒΑΞ ΑΕ (η «Εταιρεία») στην παραχώρηση της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intrakat: Αναπτυξιακή «τροχιά» με εξαγορές, ΑΠΕ, σταθερές ροές – Πώς θα «μπει» στον διαγωνισμό για Αττική Οδό

ΑΒΑΞ: Η «προίκα» των Παραχωρήσεων, η αναδιάρθρωση δανεισμού και τα «πωλητήρια»