Netcompany Intrasoft: Αύξηση τζίρου 10% και πλάνα για επέκταση σε Ελλάδα και εξωτερικό

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Netcompany Intrasoft: Αύξηση τζίρου 10% και πλάνα για επέκταση σε Ελλάδα και εξωτερικό
Τα σχέδια της εταιρείας έναν χρόνο μετά την εξαγορά της από την Netcompany.

Διεκδίκηση μεγάλων ψηφιακών έργων του Ταμείου Ανακαμψης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, επέκταση πέρα από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα και επενδύσεις ύψους 10 δισ. ευρώ περιλαμβάνουν τα βραχυπρόθεσμα σχέδια της Intrasoft, η οποία μετρά ήδη έναν χρόνο από τότε που εντάχθηκε στην δανέζικη οικογένεια της Netcompany. Με όλα τα παραπάνω η εταιρεία εκτιμά ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με τον ίδιο ρυθμό, καταγράφοντας αύξηση τζίρου 10% και αύξηση κερδών προ φόρων, τόκων κι αποσβέσεων της τάξης του 20%.

Τα παραπάνω επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Νetcompany-Intrasoft, Αλέξανδρος Μάνος, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. «Το όραμα της Netcompany είναι να ηγηθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού της ευρωπαϊκής ηπείρου» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο όμιλος δίνει πλέον έμφαση στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, επιδιώκοντας να διευρύνει το μερίδιό του σε χώρες όπως η Βρετανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και οι Σκανδιναβικές χώρες. Παράλληλα η εταιρεία φιλοδοξεί να κάνει άνοιγμα και σε νέες αγορές, όπως αυτή της Αυστρίας αλλά και να διατηρήσει την ηγετική της θέση σε αγορές που έχει ευρύ αποτύπωμα, όπως η Ελλάδα.

Με το βλέμμα στο Ταμείο Ανάκαμψης

Αρωγός στα αναπτυξιακά αυτά πλάνα θα αποτελέσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δημόσιου τομέα που πραγματοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Σημειωτέον ότι ήδη η Netcompany-Intrasoft έχει αναλάβει την υλοποίηση σημαντικών έργων, όπως η ψηφιοποίηση του ΕΦΚΑ, του ΤΕΕ, του Κτηματολογίου και της Δικαιοσύνης. «Αξιοποιώντας τα προϊόντα και την εμπειρία που έχουμε θα διεκδικήσουμε τα μεγάλα έργα του Τ.Α. που αφορούν στην υλοποίηση ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων».

Ερωτηθείς δε για το στοίχημα του ψηφιακού μετασχηματισμού, δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια για την υλοποίηση όλων των έργων αρχίζουν να περιορίζονται, ο εκτίμησε ότι θα επιτευχθεί, έστω κι αν απαιτηθούν μικρές χρονικές παρατάσεις.

Ο πήχης για τα έσοδα

Τα νέα έργα θα συμβάλλουν ώστε να διατηρήσει η Netcompany - Intrasoft την αναπτυξιακή πορεία που παρουσιάζει μέχρι σήμερα. Σημειωτέον ότι το 9μηνο του 2022 έκλεισε για την Intrasoft με αύξηση τζίρου της τάξης του 10% και αύξηση άνω του 20% στα κέρδη προ φόρων τόκων κι αποσβέσεων. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 166 εκατ. ευρώ ενώ τα Ebitda στα 18 εκατ. ευρώ.

Η πλειονότητα των εσόδων - περίπου το 70% - προέρχεται από έργα εκτός Ελλάδας ενώ μεγάλη αύξηση καταγράφουν και τα έσοδα που προέρχονται από έργα του ιδιωτικού τομέα - από 15 εκατ ευρώ το 2015 πλέον φτάνουν τα 50 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις η φετινή χρονιά θα κλείσει με τζίρο 227 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 130 εκατ. ευρώ αφορούν σε ευρωπαϊκά έργα, τα 50 εκατ. ευρώ σε έργα του ιδιωτικού τομέα και τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ σε έργα του Δημοσίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, η αξία των νέων έργων που κέρδισε η Netcompany – Intrasoft ανήλθε σε 350 εκατ. ευρώ, με το συνολικό ανεκτέλεστο της να εκτιμάται στα 900 εκατ. ευρώ.

Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ

Με στόχο την οργανική ανάπτυξη η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περί τα 10 εκατ. ευρώ στην ανάπτυξη νέων προϊόντων. «Το στοίχημα που έχουμε θέσει είναι να βελτιώσουμε την αξία όσων έχουμε ήδη αναπτύξει αλλά και να αναπτύξουμε νέα» επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Netcompany – Intrasoft. Προσέθεσε μάλιστα ότι στα πλάνα της εταιρείας περιλαμβάνεται και η επέκταση της παρουσίας της και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, πέρα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, όπου υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό προς αξιοποίηση. Να επισημάνουμε ότι το ανθρώπινο δυναμικό της Intrasoft αριθμεί σήμερα περί τους 3.000 εργαζόμενους, με τους 1.800 εξ αυτών να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Netcompany-Intrasoft: Νέο έργο για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Intrasoft International: Ανάδοχος του έργου του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη από το ΤΕΕ

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Intrasoft στη Netcompany

gazzetta
gazzetta reader insider insider