ΟΠΑΠ: Ισχυρό γ' τρίμηνο με αύξηση 9% στα EBITDA αναμένει η Eurobank Equities

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΠΑΠ: Ισχυρό γ' τρίμηνο με αύξηση 9% στα EBITDA αναμένει η Eurobank Equities
ΟΠΑΠ
Αισιόδοξη για τα αποτελέσματα της ΟΠΑΠ για το γ' τρίμηνο η Eurobank Equities.

Ένα αρκετά ισχυρό τρίμηνο με έσοδα +4% σε ετήσια βάση και +11% σε τριμηνιαία βάση που στηρίζονται στα πλούσια αθλητικά δρώμενα της σεζόν αλλά και στα τζάκποτ που «χτυπά» το Τζόκερ, αναμένει η Eurobank Equities για τον ΟΠΑΠ.

Παράλληλα, εκτιμά πως τα EBITDA θα σημειώσουν αύξηση 9% σε ετήσια βάση και θα ανέλθουν στα 191 εκατ. ευρώ, υποθέτωντας μικρή πτώση στα καθαρά λειτουργικά έξοδα. Αυτή η εξέλιξη, αν πραγματοποιηθεί, θα οδηγήσει σε εκτιμώμενη αύξηση κατά 17% στα καθαρά κέρδη σε ετήσια βάση, που θα διαμορφωθούν στα 112 εκατ. ευρώ.

Η Eurobank εκτιμά παράλληλα αρκετά ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές από τον ΟΠΑΠ που θα ανέλθουν στα 139 εκατ. ευρώ, απουσία σημαντικών κεφαλαιουχικών δαπανών. Οι ροές αυτές θα απορροφηθούν από την επιστροφή 1,4 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους, οδηγώντας το καθαρό χρέος στο εκτιμώμενο μέγεθος των 273 εκατ. ευρώ, από 26 εκατ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου του 2022.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ξεχωριστά ότι τα πρακτορεία λειτουργούν πλέον πλήρως, με αποτελέσματα να αναμένεται βελτίωση στα παιχνίδια που διεξάγονται επίγεια.

Όσον αφορά το διαδικτυακό στοίχημα, η Eurobank Equities τονίζει πως το τρίτο τρίμηνο φαίνεται πως θα είναι αρκετά ισχυρό με την ανάπτυξη για την ΟΠΑΠ να υπολογίζεται στο 24% και να μεταφράζεται σε 118 εκατ. ευρώ. Επιπλέον εκτιμά ότι η εισηγμένη είναι σε τροχιά για να εμφανίσει EBITDA άνω των 700 εκατ. ευρώ στο σύνολο της ετήσιας χρήσης.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Εurobank Equities θέτει σύσταση «buy» για τη μετοχή του ΟΠΑΠ που παραμένει στις κορυφαίες επιλογές της, ενώ θέτει ως τιμή - στόχο για τη μετοχή τα 15,90 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο «πράσινο» The Wave της PRODEA τα νέα γραφεία της KPMG στην Ελλάδα

Ο Διονύσης Ανδρωνάς νέος Γενικός Διευθυντής της EDPR Ελλάδος

Ο Ibrahim Ghanim, νέος Διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider