Ισχυρή κεφαλαιακή βάση και ρευστότητα διαθέτει η Credit Suisse λέει ο CEO, πτώση 10% στη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή κεφαλαιακή βάση και ρευστότητα διαθέτει η Credit Suisse λέει ο CEO, πτώση 10% στη μετοχή
Περιθώριο λιγότερο των 100 ημερών ζήτησε από τους επενδυτές για να παρουσιάσει νέα στρατηγική ζήτησε ο επικεφαλής της Credit Suisse, Ούλριχ Κέρνερ, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα. Το κόστος ασφλαλισης των ομολογιών του χρηματοπιστωτικού οίκου είδαν άνοδο 15% την τελευταία εβδομάδα, σε επίπεδα που είχαν να καταγραφούν από το 2009, με τις μετοχές της εταιρείας να φθάνουν σε νέο χαμηλό. 

Τελευταία ενημέρωση: 10:36

Περιθώριο λιγότερο των 100 ημερών ζήτησε από τους επενδυτές και το προσωπικό για να παρουσιάσει νέα στρατηγική ζήτησε ο επικεφαλής της Credit Suisse, Ούλριχ Κέρνερ, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα. Το κόστος ασφάλισης των ομολογιών του χρηματοπιστωτικού οίκου είδαν άνοδο 15% την τελευταία εβδομάδα, σε επίπεδα που είχαν να καταγραφούν από το 2009, με τις μετοχές της εταιρείας να φθάνουν σε νέο χαμηλό.

Ο Κέρνερ, που ανέλαβε το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου στα μέσα του καλοκαιριού, σε εσωτερική μέμο προς τους εργαζόμενους ανέφερε πως η Credit Suisse διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση και ρευστότητα και πως σχεδιάζει να τους ενημερώνει τακτικά έως ότου η εταιρεία παρουσιάσει το νέο στρατηγικό της σχέδιο στις 27 Οκτωβρίου. Ήδη ο ελβετικός οίκος φέρεται να οριστικοποιεί τα σχέδια του για διαρθρωτικές αλλαγές στον επενδυτικό βραχίονα της, που μπορεί να περιλαμβάνει τη μείωση χιλιάδων θέσεων απασχόλησης εντός των επόμενων ετών.

Πρόκειται για το δεύτερο διαδοχικό εβδομαδιαίο εσωτερικό μέμο του διευθύνοντος συμβούλου, καθώς έχουν ενταθεί οι πιέσεις προς τον οίκο. Ήδη αναλυτές της KBW σημείωσαν πως η εταιρεία ενδέχεται να χρειάζεται να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 4 δισ. ελβετικών φράγκων, ακόμα και μετά την πώληση παγίων της στο πλαίσιο του επικείμενου σχεδίου αναδιάρθρωσης, ανάπτυξης και ούτω καθεξής.

Η κίνηση της διοίκησης με το μέμο δεν φάνηκε να ηρεμεί τους επενδυτές, καθώς οι μετοχές της Credit Suisse ξεκίνησαν στο ταμπλό σήμερα με πτώση 6,6%, διευρύνοντας τις απώλειες τους έως και 10%. Αξίζει να αναφερθεί πως οι μετοχές έχουν υποχωρήσει σχεδόν 55% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Credit Suisse: Σε νέο ιστορικό χαμηλό η μετοχή, έπειτα από δημοσίευμα για ΑΜΚ και έξοδο από ΗΠΑ

Attica Bank: Υποβάλλει το business plan στην ΤτΕ - Με την ΑΜΚ των 490 εκατ. στόχος οργανική κερδοφορία σταδιακά έως το 2025

gazzetta
gazzetta reader insider insider