Target: Προσλαμβάνει 100.000 εργαζόμενους για τις γιορτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Target: Προσλαμβάνει 100.000 εργαζόμενους για τις γιορτές
Τα καταστήματα λιανεμπορίου αντιμετωπίζουν προσεκτικά τη φετινή εορταστική περίοδο, καθώς οι καταναλωτές που περιορίζουν τις «έξτρα» δαπάνες εν μέσω του υψηλού πληθωρισμού.

Η Target θα προσλάβει έως και 100.000 εποχικούς εργαζομένους για την περίοδο των εορτών και αρχίζει νωρίτερα τις εκπτώσεις και τις προσφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Στόχος της εταιρείας να είναι έτοιμη για την κρίσιμη περίοδο των γιορτών εν μέσω επιβράδυνσης της οικονομίας. Τα τελευταία χρόνια οι εποχικές προσλήψεις έχουν αποκτήσει πάγιο χαρακτήρα για την εταιρεία όπως είχε κάνει το 2019 και το 2020 με 130.000 εργαζόμενους αντίστοιχα.

Από την πλευρά της, η Walmart ανακοίνωσε την Τετάρτη τα σχέδιά της να προσθέσει 40.000 εργαζομένους και εποχιακούς αλλά και πλήρους απασχόλησης στο δυναμικό ενόψει των γιορτών.

Οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο την εορταστική περίοδο αναμένεται να αυξηθούν μεταξύ 4% και 6% σε ετήσια βάση από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με την αύξηση 15,1% την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Deloitte.

Ο αντίκτυπος του πληθωρισμού στο πορτοφόλι του μέσου Αμερικανού κάνει αναλυτές και επιχειρήσεις να πιστεύουν πως οι καταναλωτές περιμένουν εναγωνίως τις εκπτώσεις και για αυτό τον λόγο προετοιμάζονται από νωρίς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Όμιλος Καράτζη: Εξαγόρασε το 100% της γερμανικής BSK & Lakufol Kunststoffe

Ευρωπαϊκή Πίστη: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του 100% των μετοχών από την Allianz

Intrakat: Νέος διευθυντής επικοινωνίας ο Γιώργος Τσαπρούνης

gazzetta
gazzetta reader insider insider