Σε απολύσεις προχωρά η Goldman Sachs - Ακόμη και από εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε απολύσεις προχωρά η Goldman Sachs - Ακόμη και από εβδομάδα
Νέο γύρο απολύσεων ετοιμάζει η Goldman Sachs, βγάζοντας από τον «πάγο» μια πρακτική που είχε να χρησιμοποιήσει δύο χρόνια και θα οδηγήσει σε απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Η Goldman Sachs θα προχωρήσει άμεσα σε απολύσεις, όπως προειδοποιεί πηγή με γνώση επί του θέματος μιλώντας στο Reuters.

Ο τραπεζικός κολοσσός είχε σταματήσει αυτή την πρακτική εδώ και δύο χρόνια όσο ο πλανήτης δοκιμαζόταν από την πανδημία του κορονοϊού.

Η συνήθης πρακτική του γίγαντα της Wall Street είναι να απολύει περίπου το 1% έως το 5% του προσωπικού του κάθε χρόνο, με τις φετινές περικοπές θέσεων εργασίας να υπολογίζονται σε χαμηλότερες από αυτό το «όριο», οι οποίες μάλιστα δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των εργαζομένων της Goldman ανέρχεται σε 47.000 από τα τέλη Ιουνίου, αυξημένος κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και με απολύσεις της τάξεως του 1%, περίπου 500 υπάλληλοι θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι New York Times αναφέρθηκαν νωρίτερα στις επικείμενες απολύσεις, επικαλούμενοι δύο άτομα εξοικειωμένα με τα σχέδια της Goldman Sacks, όμως η τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει.

Τον Ιούλιο, η επενδυτική τράπεζα είχε προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να επιβραδύνει τις προσλήψεις και να μειώσει τα έξοδα καθώς οι οικονομικές προοπτικές χειροτερεύουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα Deutsche Bank: Ο S&P 500 δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο - «Αρκούδες» στα ομόλογα

Nέα αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ θέλει ο X. Νάγκελ της Bundesbank

Τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας - HDB

gazzetta
gazzetta reader insider insider