Ενισχυμένα τα μεγέθη της United Group το α' εξάμηνο του 2022

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενισχυμένα τα μεγέθη της United Group το α' εξάμηνο του 2022
Τα αποτελέσματα και η συμβολή των Nova Wind στα αποτελέσματα του Ομίλου

Αύξηση συνδρομητών ευρυζωνικής πρόσβασης και συνδρομητικής τηλεόρασης, αύξηση εσόδων και κερδών αλλά και αύξηση του μέσου εσόδου ανά χρήστη παρουσίασε ο όμιλος της United Group το α΄εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με τα οικονομικά του αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν προ ολίγου. Αρωγός των θετικών αυτών προσήμων, ήταν αφενός οι εξαγορές της Wind και της Optima Telekom τις οποίες ολοκλήρωσε ο όμιλος φέτος αλλά και η οργανική ανάπτυξη που παρουσίασε στις διάφορες αγορές που δραστηριοποιείται.

Ειδικότερα, βάσει των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων του Ομίλου, ο αριθμός των συνδεδεμένων σπιτιών (δηλαδή των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που έχουν πρόσβαση στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας του Ομίλου χωρίς να είναι απαραίτητα συνδρομητές) αυξήθηκαν κατά 17% σε σχέση με το α΄εξάμηνο του προηγούμενου έτους, φτάνοντας τις 4.529 χιλιάδες, χάρη στην εξαγορά της Wind Hellas αλλά και της οργανικής ανάπτυξης που παρατηρήθηκε σε διάφορες αγορές.

Οι μοναδικοί συνδρομητές της καλωδιακής τηλεόρασης έφτασαν τις 2.134 το πρώτο εξάμηνο του 2022 έναντι 2.114 χιλιάδων το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021, καταγράφοντας οριακή αύξηση της τάξης του 0,9%.

Ανοδικά κατά 4% κινήθηκε και το μέσο έσοδο ανά χρήστη, ARPU, το οποίο σε ετήσια βάση έφτασε το 18,3% από 17,6% που ήταν το αντίστοιχο εξάμηνο της προηγούμενης χρονιάς, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων, στα συνδυαστικά πακέτα στα οποία στρέφονται όλο και περισσότεροι συνδρομητές αλλά και στην αύξηση των τιμών.

Τέλος αύξηση κατά 37% σε ετήσια βάση παρατηρήθηκε και στις μονάδες δημιουργίας Εσόδων (RGUs), κυρίως λόγω των εξαγορών της Wind Hellas και της Optima Telekom.

Χάρη στην προαναφεθρείσα ανάπτυξη τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου για το α' εξάμηνο του 2022 αυξήθηκαν κατά 39% σε ετήσια βάση φτάνοντας τα €1.267,6 εκατ. ευρώ έναντι 910,9 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2021.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μετά από μισθώσεις (EBITDAal) του ομίλου αυξήθηκαν κατά 29% το α' εξάμηνο του 2022 φτάνοντας τα 444,9 εκατ. ευρώ από 343,9 εκατ. ευρώ που ήταν το α΄ εξάμηνο 2021.

Οι καθαρές ταμειακές ροές αυξήθηκαν κατά 24.581 ευρώ φτάνοντας τις 246.929 ευρώ το α΄τρίμηνο του 2022 έναντι 222.348 ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Όσο για τις δύο ελληνικές θυγατρικές του ομίλου κατέγραψαν ικανοποιητικές επιδόσεις συμβάλλοντας αισθητά στην συνολική ανάπτυξη του.

Στην περίπτωση της Wind Hellas, η οποία αποκτήθηκε και ενοποιήθηκε στον Όμιλο στις 12 Ιανουαρίου 2022, παρουσίασε έσοδα 282.501 ευρώ και ARPU €23,5 ευρώ, πολύ υψηλότερο από το μέσο όρο. Σε επίπεδο ομίλου η Wind Hellas, η οποία αποτελεί έναν από τους τρεις ολοκληρωμένους παρόχους επικοινωνιών με ιδιόκτητα δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και περίπου 3,6 εκατομμύρια συνδρομητές τον Ιούνιο του 2022, παρήγαγε το 22% των ενοποιημένων εσόδων και το 18% της προσαρμοσμένης κερδοφορίας προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μετά από μισθώσεις (EBITDAAL), αποτελώντας την δεύτερη πιο ισχυρή θυγατρική του ομίλου.

Όσο για την Nova, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 3% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 118.858 ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2022, κυρίως λόγω των χαμηλότερων εσόδων από τα τηλεοπτικά τέλη. Η δεύτερη ελληνική θυγατρική του ομίλου παρήγαγε το 9% των ενοποιημένων εσόδων του Ομίλου και το 8% της προσαρμοσμένης κερδοφορίας προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μετά από μισθώσεις (EBITDAAL).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αλλάζουν τις ισορροπίες στον χώρο των τηλεπικοινωνιών οι επενδύσεις σε οπτικές ίνες

Στην επέκταση των οπτικών ινών το επόμενο στοίχημα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων

Με το δεξί μπήκε η χρονιά για τις τηλεπικοινωνίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider