Lufthansa: Οι πιλότοι απειλούν με απεργία, ζητούν αύξηση μισθού 5,5%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lufthansa: Οι πιλότοι απειλούν με απεργία, ζητούν αύξηση μισθού 5,5%
«Οι νομικές και οργανωτικές προετοιμασίες για την απεργιακή κινητοποίηση έχουν ξεκινήσει», ανέφερε το σωματείο VC, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι ανοιχτό σε συνομιλίες.

Με απεργιακές κινητοποιήσεις ανά πάσα στιγμή απειλούν οι πιλότοι της Lufthansa, έχοντας απορρίψει την πρόταση της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, όπως ανέφερε το σωματείο VC, με τη διαμάχη για τις αυξήσεις στους μισθούς να συνεχίζεται.

Σύμφωνα με το Reuters, oι εργαζόμενοι ψήφισαν υπέρ της έναρξης κινητοποιήσεων τον περασμένο μήνα, γεγονός που μπορεί να διαταράξει ακόμη περισσότερο τις αερομεταφορές εν μέσω της θερινής περιόδου.

Το σωματείο VC είπε ότι η πρόταση της εταιρείας ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν ικανοποιεί τα αιτήματά του, καθώς ζητά αύξηση 5,5% για φέτος και αυτόματη προσαρμογή του μισθού με βάση τον πληθωρισμό για τον επόμενο χρόνο. Το συνδικάτο ζητά επίσης ενιαίο μισθολόγιο για όλο το προσωπικό των θυγατρικών της Lufthansa, στις οποίες περιλαμβάνεται και η εταιρεία χαμηλού κόστους Eurowings.

«Οι νομικές και οργανωτικές προετοιμασίες για την απεργιακή κινητοποίηση έχουν ξεκινήσει», ανέφερε το VC, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι ανοιχτό σε συνομιλίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χάρκερ (Fed): Να ξεπεράσει το 3,4% το επιτόκιο και μετά «να περιμένουμε για λίγο»

Novartis: Προς spin off η Sandoz, για τη δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας γενετικής στην Ευρώπη

Peloton: Ξεπέρασαν το 1 δισ. δολάρια οι ζημίες - Απώλειες άνω του 10% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider