Norwegian Air: Κάμψη στα κέρδη του β' τριμήνου - Οι τιμές των καυσίμων θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Norwegian Air: Κάμψη στα κέρδη του β' τριμήνου - Οι τιμές των καυσίμων θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα του 2022
Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 4,87 δισ. κορώνες έναντι εσόδων 335,5 εκατ. κορωνών στο β΄ τρίμηνο του 2021, καθώς βελτιώθηκε η ζήτηση για ταξίδια.

Κάμψη στα κέρδη της για το β' τρίμηνο του 2022 εμφάνισε η Norwegian Air, με την αεροπορική εταιρεία να εκτιμά πως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων θα «βαρύνουν» την κερδοφορία της για το σύνολο του 2022.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η εταιρεία εμφάνισε κέρδη προ φόρων 1,25 δισ. νορβηγικές κορώνες (129 εκα. δολάρια) από κέρδη 1,59 δισ. κορώνες στο β' τρίμηνο του 2021.

Τα έσοδα της Norwegian Air διαμορφώθηκαν στα 4,87 δισ. κορώνες έναντι εσόδων 335,5 εκατ. κορωνών στο β΄ τρίμηνο του 2021, καθώς βελτιώθηκε η ζήτηση για ταξίδια.

Όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας, οι υψηλές τιμές καυσίμων αναμένεται να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα για το σύνολο της χρήσης του οικονομικού έτους.

«Αυτό το τρίμηνο απέδειξε την ικανότητά μας να αυξάνουμε γρήγορα την χωρητικότητα και να ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά στην έντονη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος σε ανακοίνωση.

Οι τρέχουσες τάσεις κρατήσεων είναι επίσης ενθαρρυντικές, με πολλούς καταναλωτές να κλείνουν τις διακοπές τους για την φθινοπωρινή περίοδο, πρόσθεσε η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider