Huawei: «Μαύρες» οι προοπτικές, σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας - Στόχος η διασφάλιση των κερδών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Huawei: «Μαύρες» οι προοπτικές, σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας - Στόχος η διασφάλιση των κερδών
Ο Ρεν σημείωσε πως οι «τυφλές» επενδύσεις πρέπει να σταματήσουν, ενώ πρόσθεσε πως η Huawei θα αποχωρήσει από ορισμένες χώρες.

Δυσοίωνα μηνύματα για την πορεία της Huawei έστειλε ο ιδρυτής της κινεζικής εταιρίες, Ρεν Ζενγκφρέι σε μια επιστολή τους προς τους υπάλληλους του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού η οποία περιήλθε στην κατοχή του οικονομικού site Yicai.

Σύμφωνα με αυτή, ο Ρεν ανέφερε στο προσωπικό της Huawei πως η εταιρεία θα πρέπει να μεταφέρει την προσοχή της από τις προσπάθειες για επέκταση των δραστηριοτήτων της μέσω εξαγορών και να επικεντρώσει την παροχή της στη διασφάλιση των κερδών.

Ο Ρεν σημείωσε πως οι «τυφλές» επενδύσεις πρέπει να σταματήσουν, ενώ πρόσθεσε πως η Huawei θα αποχωρήσει από ορισμένες χώρες, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει ποιες θα είναι αυτές, μετέδωσε το Reuters.

«Με το βασικό μας μέλημα την επιβίωση, οι περιθωριακές δραστηριότητες της Huawei θα κλείσουν ή θα μειωθούν και όλοι θα το "νιώσουν" αυτό» φέρεται να δήλωσε ο Ρεν, υπογραμμίζοντας προς τους υπαλλήλους τη σημασία που δίνει η εταιρεία παραδοσιακά στην τεχνολογία πληροφοριών και τηλεπικοινωνιών (ICT).

Ο Ρεν πρόσθεσε ότι η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει να υποχωρεί τα επόμενα 10 χρόνια, ενώ δήλωσε ότι ο αποκλεισμός της Huawei από τις ΗΠΑ και οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού «δεν θα αφήσουν ανέφελο μέρος στον κόσμο» για επόμενα 3 με 5 χρόνια.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters, τα κέρδη της Huawei υποχώρησαν κατά 52% για το α' εξάμηνο του 2022 σε ετήσιο βάση, φτάνοντας τα 15,08 δισ. γουάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Huawei: Ήπια άνοδος 1,4% στα έσοδα του β΄τριμήνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider