Premier League: Τα συνολικά έσοδα των ομάδων θα ξεπεράσουν τα 6 δισ. λίρες για πρώτη φορά στην ιστορία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Premier League: Τα συνολικά έσοδα των ομάδων θα ξεπεράσουν τα 6 δισ. λίρες για πρώτη φορά στην ιστορία
Πάνω από τα 6 δισ. λίρες για πρώτη φορά στην ιστορία αναμένεται να φτάσουν τα συνολικά έσοδα των ομάδων που συμμετέχουν στην αγγλική Premier League κατά την τρέχουσα σεζόν 2022-2023, σύμφωνα με την ετήσια ανασκόπηση της Deloitte.

Πάνω από τα 6 δισ. λίρες για πρώτη φορά στην ιστορία αναμένεται να φτάσουν τα συνολικά έσοδα των ομάδων που συμμετέχουν στην αγγλική Premier League κατά την τρέχουσα σεζόν 2022-2023, σύμφωνα με την ετήσια ανασκόπηση της Deloitte, καθώς το αγγλικό πρωτάθλημα συνεχίζει να αποτελεί την πιο δημοφιλή εγχώρια διοργάνωση στη Γηραιά Ήπειρο.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, τα συνολικά έσοδα των 20 ομάδων που συμμετέχουν στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου αναμένεται να αυξηθούν σε σχέση με τα έσοδα ύψους 5,5 δισ. λιρών της σεζόν που τελείωσε τον Ιούνιο (2021-2022), ενώ την αμέσως προηγούμενη σεζόν (2020-2021) οι ομάδες της Premier League είδαν τα έσοδά τους να διαμορφώνονται στα 4,9 δισ. λίρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα έσοδα των αγγλικών ποδοσφαιρικών συλλόγων την περασμένη σεζόν κατέγραψαν αύξηση 8% σε σχέση με την προηγούμενη, την στιγμή που τα έσοδα των ομάδων στο γερμανικό (Bundesliga) και στο ισπανικό πρωτάθλημα (La Liga) σημείωσαν κάμψη κατά 6%.

Σύμφωνα με την Delloitte, παρά το γεγονός πως η αγγλική Premier League ήταν το μόνο από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου που είδε τα λειτουργικά της κέρδη να αυξάνονται από τα 49 εκατ. λίρες στα 479 εκατ. λίρες, εντούτοις οι ζημίες προ φόρων παρέμειναν σε αξιοσημειώτα επίπεδα, αν και μειώθηκαν από τα 991 εκατ. λίρες στα 669 εκατ. λίρες.

Τα καθαρά χρέη των συλλόγων της Premier League αυξήθηκαν κατά 4% στα 4,1 δισεκατομμύρια λίρες.

«Καθώς η Premier League εισέρχεται στην τέταρτη δεκαετία της, είναι πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό από κάθε άλλη φορά, καθώς εξέρχεται από την περίοδο της πανδημίας χωρίς σημαντική αύξηση του καθαρού χρέους όπως πολλοί θα περίμεναν», ανέφερε από την πλευρά του ο Tim Bridge, επικεφαλής συνεργάτης στης αγγλικής λίγκας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Manchester United: Εκτόξευση 17% για τη μετοχή μετά το tweet Μασκ για την «αγορά» της

NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ανανεώνει με τους Λέικερς για 2 χρόνια, έναντι 97,1 εκατ. δολαρίων

Crypto: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο η νέα ποδοσφαιρική «μεταγραφή» της Binance

gazzetta
gazzetta reader insider insider