Συμφωνία NASA - Varda για το πρώτο διαστημικό εργοστάσιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφωνία NASA - Varda για το πρώτο διαστημικό εργοστάσιο
NASA
Η Varda Space Industries θα αποκτήσει πρόσβαση σε τεχνολογίες της NASA για τη δημιουργία του πρώτου διαστημικού εργοστασίου. 

Συμφωνία με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA εξασφάλισε η Varda Space Industries, δίνοντας της πρόσβαση σε σημαντικά υλικά και τεχνολογίες που χρειάζεται η start up για τη δημιουργία του πρώτου διαστημικού εργοστασίου.

Ο στόχος της Varda είναι να δημιουργήσει μια νέα μέθοδο για την κατασκευή υλικών στο διάστημα, αξιοποιώντας την μικρο - βαρύτητα του διαστήματος κατά την κατασκευή προϊόντων που είναι χρήσιμα στη Γη.

Σύμφωνα με το CNBC, οι πρώτες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όμως η Varda θέλει να περάσει σε παγαγωγή μεγαλύτερης κλίμακας.

Όπως αναφέρεται, η εταιρεία ιδρύθηκε το 2020 και έχει συγκεντρώσει 53 εκατ. δολάρια μέχρι στιγμής και πρόσφατα μετακόμισε στα νέα της κεντρικά γραφεία στην Καλιφόνια.

Η πρώτη αποστολή της Varda αναμένεται να ταξιδέψει στο διάστημα κάποια στιγμή στο δεύτερο μισό της χρονιάς, από την πλατφόρμα Transporter-8 της SpaceX.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διάστημα: Η Νότια Κορέα «ταξιδεύει» πρώτη φορά για το φεγγάρι, με το σκάφος Danuri

gazzetta
gazzetta reader insider insider