Amazon: Αυξάνει έως και 43% την τιμή του Prime στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Αυξάνει έως και 43% την τιμή του Prime στην Ευρώπη
Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου «προσπαθεί» να ανταπεξέλθει στην επίδραση του πληθωρισμού. 

Το κόστος της συνδρομής για τις υπηρεσίες Prime ανεβάζει έως και 43% η Amazon, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη, καθώς ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου «προσπαθεί» να ανταπεξέλθει στην επίδραση του πληθωρισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, η Amazon σχεδιάζει την αύξηση της ετήσιας τιμής της συνδρομής Prime στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 95 στερλίνες, από 79 στερλίνες, καταγράφοντας αύξηση 20%. Η αλλαγή της τιμής θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα στην Γαλλία, το ετήσιο κόστος της Prime συνδρομής ανεβαίνει στα 69,90 ευρώ, με αύξηση ύψους 43% από τα 49 ευρώ που ισχύουν τώρα.

Το γερμανικό Prime θα κοστίζει περίπου 30% ακριβότερα, στα 89,90 ευρώ ετησίως, έναντι 69 ευρώ.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί τις αντίστοιχες αυξήσεις που είχε ανακοινώσει η Amazon τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, όπου η τιμή της ετήσιας Prime συνδρομής έφτασε τα 139 δολάρια, από τα 119 δολάρια.

H εταιρεία αποδίδει την άνοδο των τιμών «στον αυξημένο πληθωρισμό και τα λειτουργικά κόστη», παράλληλα με τα αυξημένα έξοδα που συνδέονται με την ταχύτερη παράδοση των παραγγελιών και την παραγωγή περιεχομένου για την πλατφόρμα streaming «Prime Video», αναφέρει σχετικά το Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Εξαγοράζει την One Medical έναντι 3,9 δισ. δολαρίων

Coca-cola: Άνω των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα στο τρίμηνο

McDonald's: Καλύτερα από τις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα τριμήνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider