Bosch: Επενδύει 3 δισ. ευρώ στους ημιαγωγούς - Αναμένει ελλείψεις και για το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bosch: Επενδύει 3 δισ. ευρώ στους ημιαγωγούς - Αναμένει ελλείψεις και για το 2023
Ο CEO της γερμανικής εταιρείας είπε πως «στόχος μας είναι να παράξουμε τσιπ που να ταιριάζουν με τις ειδικές ανάγκες της ευρωπαϊκής βιομηχανίας».

Το ποσό των 3 δισ. ευρώ στα τσιπ ημιαγωγών θα επενδύσει η Bosch, με τον γερμανικό τεχνολογικό όμιλο να εκτιμά πως η έλλειψη των -κρίσιμων για σειρά κλάδων της παγκόσμιας οικονομίας- εξαρτημάτων θα διαρκέσει και για το 2023.

Σε συνέντευξη του, ο CEO της Bosch, Στέφαν Χάρντουνγκ, δήλωσε πως «σε μεγάλο βαθμό η έλλειψη θα καμφθεί μέσα στο 2022, αλλά θα παραμείνουν προβλήματα και το 2023.Ορισμένες βιομηχανίες μπορεί να χρειαστούν λιγότερα τσιπ εάν υπάρξει ενδεχόμενη κάμψης της οικονομίας» μετέδωσε το Reuters.

Μέσα στην Τετάρτη η εταιρεία ανέφερε πως θα επενδύσει 3 δισ. ευρώ για την παραγωγή ημιαγωγών έως το 2026, με 170 εκατ. ευρώ για κέντρα ανάπτυξη στη Γερμανία και 250 εκατ. ευρώ για την επέκταση του εργοστασίου παραγωγής κυμάτων σιλικόνης στη μονάδα της Δρέσδης.

Ο Χάρντουνγκ είπε πως «στόχος μας είναι να παράξουμε τσιπ που να ταιριάζουν με τις ειδικές ανάγκες της ευρωπαϊκής βιομηχανίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ημιαγωγοί: Η TSMC αναμένει αύξηση πωλήσεων 30% το 2022 - Επενδύσεις 40 δισ. δολαρίων 

gazzetta
gazzetta reader insider insider