Γερμανία: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των καλλυντικών της L'Oréal, μετά την κατάργηση της χρήσης μάσκας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των καλλυντικών της L'Oréal, μετά την κατάργηση της χρήσης μάσκας
Η αγορά προϊόντων μακιγιάζ γνωρίζει άνθηση τις τελευταίες εβδομάδες που οι μάσκες δεν είναι πλέον υποχρεωτικές στη χώρα.

Η γαλλική εταιρεία καλλυντικών L'Oréal συνεχίζει να σημειώνει πωλήσεις ρεκόρ παρότι οι τιμές των προϊόντων έχουν αυξηθεί, γεγονός που αποδίδεται στο ότι το κοινό αγοράζει ξανά προϊόντα μακιγιάζ καθώς έχει καταργηθεί η χρήση της μάσκας που ίσχυε λόγω κορονοϊού.

"Στη Γερμανία, η αγορά προϊόντων μακιγιάζ γνωρίζει άνθηση τις τελευταίες εβδομάδες που οι μάσκες δεν είναι πλέον υποχρεωτικές", δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Welt am Sonntag το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Αλέξης Περάκης-Βάλατ.

Όπως είπε ο ίδιος ωστόσο, οι τιμές των προϊόντων αυξάνονται.

Η εταιρεία παρατηρεί την ίδια τάση παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς το κοινό αγοράζει περισσότερα προϊόντα μακιγιάζ σε σχέση με πριν από την πανδημία.

Σε αντίθεση με τα τρόφιμα, το κοινό αγοράζει λιγότερο συχνά προϊόντα μακιγιάζ οπότε αισθάνεται μικρότερη πίεση για να κάνει οικονομία σε αυτά, εξήγησε ο ίδιος.

Ο Περάκης-Βάλατ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για προϊόντα ευρείας κατανάλωσης της εταιρείας συμπεριλαμβανομένων των L'Oréal Paris, Garnier, Maybelline και NYX, υπερασπίστηκε επίσης την απόφαση του γαλλικού ομίλου να αποσυρθεί προσωρινά μόνο από τη Ρωσία.

"Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα απαραίτητα προϊόντα, που αποτελούν μόνο ένα μικρό τμήμα των επιχειρήσεών μας. Έχουμε επίσης και ευθύνη απέναντι στους υπαλλήλους μας στη Ρωσία", δήλωσε.

Οι περισσότερες εταιρείες στις περισσότερες βιομηχανίες έσπευσαν να αποσυρθούν από τη Ρωσία μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider