Volterra: «Έκλεισε» το deal με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες για τις ΑΠΕ – Τι «κρατάει» η εταιρεία

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volterra: «Έκλεισε» το deal με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες για τις ΑΠΕ – Τι «κρατάει» η εταιρεία
Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόκτηση των έργων ΑΠΕ της Volterra, θυγατρικής του ομίλου ΑΒΑΞ, από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Τι περιλαμβάνει. Κρατάει τη δραστηριότητα λιανικής- χονδρικής, συνεχίσει με τις λοιπές άδειες.

Ολοκληρώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, η απόκτηση των έργων ΑΠΕ της Volterra, θυγατρικής του ομίλου ΑΒΑΞ, από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες που έτσι και αλλιώς έδειχνε ως επικρατέστερη να αναλάβει εξ ολοκλήρου το χαρτοφυλάκιο της ενεργειακής έναντι άλλων διεκδικητών (π.χ. Iberdrola), με την οποία εξάλλου έχουν «κοινούς δεσμούς» (συμμετοχή) σε αιολικά πάρκα.

Μάλιστα, πηγές που παρακολουθούν τη διαδικασία αναφέρουν ότι αναμένονται άμεσα ανακοινώσεις, ακόμα και εντός της ημέρας, αν και αυτό μένει να επιβεβαιωθεί. H Volterra φαίνεται να κρατάει, τουλάχιστον για την ώρα, τον τομέα της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας (δηλαδή τις δραστηριότητες στη λιανική & χονδρική αγορά ηλεκτρισμού & Φυσικού Αερίου) καθώς δεν έχει φανεί «λευκός καπνός» προς το παρόν για το τμήμα αυτό. Άλλωστε, όπως έχει αναφέρει το insider.gr, η μητρική ΑΒΑΞ είχε προϊδεάσει για ξεχωριστή και τμηματική πώληση των περιουσιακών στοιχείων της ενεργειακής.

Πρόκειται για έργα ισχύος 69,7MW εν λειτουργία (55% Volterra – 45% ΔΕΗ Ανανεώσιμες), συν φωτοβολταϊκά, και σχεδόν 40MW αιολικά που ξεκινά η κατασκευή τους προσεχώς. Πάντως, η Volterra συνεχίσει τη δραστηριότητά της στον τομέα χονδρικής και λιανικής σε ρεύμα και φυσικό αέριο αλλά και στην ανάπτυξη των υπόλοιπων αδειών ΑΠΕ που κατέχει.

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί πλέον στην ενεργειακή αγορά αλλά και ευρύτερα στην οικονομική – επιχειρηματική «σκηνή» μάλλον ευνόησαν την πώληση της Volterra ή μέρους αυτής. Την πώληση της εταιρείας άλλωστε «φωτογράφισαν» και όσα αναφέρονταν στη χρηματοοικονομική έκθεση της ΑΒΑΞ (για το 2021) όπου γνωστοποιήθηκε και η «διακοπή δραστηριότητας» του κλάδου ενέργειας, καθώς στον όμιλο έχουν προσλάβει χρηματοοικονομικό σύμβουλο και εξετάζουν το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Volterra.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider