Credit Suisse: Προειδοποίηση για τα κέρδη β' τριμήνου, λόγω πολέμου και αύξησης των επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: Προειδοποίηση για τα κέρδη β' τριμήνου, λόγω πολέμου και αύξησης των επιτοκίων
Τα κέρδη θα επηρεαστούν επίσης από τη συνεχιζόμενη αστάθεια της αξίας της επένδυσης στην Allfunds Group, τόνισε η τράπεζα.

Για το ενδεχόμενο εμφάνισης ζημιών στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 προειδοποίησε η Credit Suisse, επικαλούμενη τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, μέσω της αύξησης των επιτοκίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η τράπεζα ανέφερε ότι η γεωπολιτική κατάσταση, η σημαντική νομισματική σύσφιξη από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες ως απάντηση στην εκτόξευση του πληθωρισμού αλλά και η χαλάρωση των μέτρων στήριξης που εφαρμόστηκαν την εποχή της πανδημίας της Covid-19, έχουν προκαλέσει «συνεχιζόμενη και αυξημένη αστάθεια στην αγορά, εξασθενημένες ροές πελατών και συνεχή απομόχλευση».

Παράλληλα, τόνισε πως παρά τα έσοδα που ενισχύθηκαν από την αστάθεια των αγορών, ο αντίκτυπος των συνθηκών αυτών, έχει «συμπιέσει τη χρηματοοικονομική απόδοση» της επενδυτικής τράπεζας τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Αυτό είναι «πιθανόν να οδηγήσει σε ζημιές για αυτόν τον κλάδο αλλά και τον Όμιλο το δεύτερο τρίμηνο του 2022», ανέφερε, σημειώνοντας πως «τα κέρδη μας επηρεαστούν επίσης από τη συνεχιζόμενη αστάθεια της αξίας της επένδυσης στην Allfunds Group».

Η Credit Suisse επεσήμανε ότι το 2022 θα παραμείνει έτος «μετάβασης» με την τράπεζα να στοχεύει σε δείκτη Tier 1 της τάξης του 13,5% βραχυπρόθεσμα. Το πρώτο τρίμηνο εμφάνισε ζημιές, καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει δικαστικά έξοδα που σχετίζονται με την κατάρρευση του hedge fund Archegos.

Σημειώνεται πως η ελβετική τράπεζα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μια σειρά από σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα ορισμένοι μέτοχοι να ζητούν αλλαγή ηγεσίας. Ωστόσο, ο πρόεδρος Axel Lehmann είπε στο CNBC τον Μάιο ότι ο διευθύνων σύμβουλος Thomas Gottstein έχει την πλήρη υποστήριξή του για να συνεχίσει την «ανοικοδόμηση» της εταιρείας. Ο Gottstein ανέλαβε τα ηνία το 2020 μετά την παραίτηση του προκατόχου Tidjane Thiam για σκάνδαλο κατασκοπείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider