Η Ρωσία «μπλοκάρει» τη λειτουργία των ιταλικών UniCredit και Intesa

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ρωσία «μπλοκάρει» τη λειτουργία των ιταλικών UniCredit και Intesa
Ιταλοί πολίτες και εταιρείες δεν θα μπορούν να τραβήξουν χρήματα από τους λογαριασμούς τους στις δύο τράπεζες χωρίς την έγκριση των τοπικών manager.

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας επέβαλε γύρο περιορισμών στη λειτουργία των ιταλικών τραπεζών UniCredit και Intesa στη χώρα.

Σύμφωνα με τη σχετική επιστολή, από τις 25 Μαΐου και για ένα χρόνο, Ιταλοί πολίτες και εταιρείες δεν θα μπορούν να τραβήξουν χρήματα από τους λογαριασμούς τους στις δύο τράπεζες χωρίς την έγκριση των τοπικών manager. Ακόμα, δεν θα μπορούν να ανοίξουν νέους τραπεζικούς λογαριασμούς στις δύο τράπεζες.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, παράλληλα «παγώνει» η μεταφορά ποσών άνω των 100.00 ευρώ ή ποσών ανάλογης αξίας σε άλλα νομίσματα. Από το τελευταίο μέτρο εξαιρούνται οι Ιταλοί πολίτες με ρωσικές άδειες παραμονής.

Σημειώνεται πως η UniCredit, με προσωπικό 4.000 υπαλλήλων και 1.500 πελατών στη Ρωσία, ανακοίνωσε ζημίες 2 δισ. ευρώ από τις επιχειρήσεις στη χώρα για το α' τρίμηνο.

Από την πλευρά της, η Intesa, με έκθεση άνω των 4 δισ. ευρώ στη ρωσική αγορά, ανακοίνωσε ζημίες 800 εκατ. ευρώ για την ίδια χρονική περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider