Ο Έλον Μασκ κινδυνεύει να πληρώσει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια αν «σπάσει» το deal με το Twitter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Έλον Μασκ κινδυνεύει να πληρώσει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια αν «σπάσει» το deal με το Twitter
Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη κινδυνεύει να δεχθεί μήνυση από το Twitter για παραβίαση του συμβολαίου.

Ο Έλον Μασκ δεν μπορεί να «σπάσει» έτσι απλά το deal για την εξαγορά του Twitter πληρώνοντας την προσυμφωνημένη ρήτρα του 1 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το CNBC, δεν είναι τόσο απλό, καθώς σε αυτή την περίπτωση ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη κινδυνεύει να δεχθεί μήνυση από το Twitter για παραβίαση του συμβολαίου, κάτι που θα μπορούσε να του κοστίσει αρκετά... δισεκατομμύρια δολάρια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται η ρήτρα του 1 δισ. δολαρίων που έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές αφορά σε μια έκτακτη διακοπή της συμφωνίας λόγω εξωτερικών παραγόντων ή σε περίπτωση που διαπιστωθεί η ύπαρξη απάτης.

Αν ο Μασκ αποφασίσει να «αφήσει» τη συμφωνία χωρίς «δικαιολογημένο λόγο», το Twitter θα μπορούσε να τον μηνύσει για «πρόκληση ζημιών» και «παραβίαση συμφωνίας» κάτι για το οποίο μπορεί να πληρώσει αποζημίωση δισεκατομμυρίων.

Προσωρινή «αναστολή» της συμφωνίας

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Μασκ έκανε μία ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας πως η συμφωνία «αναστέλλεται προσωρινά εν αναμονή λεπτομερειών για στοιχεία που υποστηρίζουν τους υπολογισμούς ότι τα ψεύτικα και spam account του Twitter είναι λιγότερο από το 5% των χρηστών του», ποστάροντας σχετικό δημοσίευμα του Reuters.

Υπενθυμίζεται πως από τα τέλη Απριλίου, όταν ο Μασκ κατέθεσε την πρόταση εξαγοράς, υπογράμμιζε πως μια από τις βασικές προτεραιότητες του θα είναι να απομακρύνει τα spam bots account από την πλατφόρμα.

Λίγη ώρα μετά από αρχική ανάρτηση, ο Μασκ σημείωσε σε καινούργιο του tweet πως παραμένει προσηλωμένος στην ολοκλήρωση της εξαγοράς, περιορίζοντας στο -9% τις απώλειες της μετοχής της Twitter στη συνεδρίαση της Wall Street, ενώ νωρίτερα η πτώση έφτανε μέχρι και στο 20%.

Όπως ανέφερε την Πέμπτη το CNBC, η μετοχή της Twitter έχει χάσει άνω του 12% της αξίας της από το ιστορικό υψηλό που βρέθηκε στο τέλος Απριλίου, όταν κατατέθηκε η πρόταση εξαγοράς από τον Μασκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Έλον Μασκ «παγώνει» την πρόταση για την εξαγορά της Twitter - «Βουτιά» 9% για τη μετοχή

Έλον Μασκ: Προτιμώ έναν λιγότερο διχαστικό υποψήφιο από τον Τραμπ - Να επιστρέψει στο Twitter

Η αξία της Twitter έπεσε 9 δισ. δολάρια πιο κάτω από τα 44 δισ. που δίνει ο Μασκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider