DuPont: Άνω των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα τριμήνου, απογοήτευσαν οι προβλέψεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
DuPont: Άνω των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα τριμήνου, απογοήτευσαν οι προβλέψεις
Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει ως παράγοντες αβεβαιότητας τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Την κατιούσα πήρε η μετοχή της DuPont de Nemours στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Τρίτης, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α' τριμήνου που έδειξαν καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη αλλά χειρότερες των αναμενόμενων προβλέψεις για το β' τρίμηνο.

Ειδικότερα, η εταιρεία βιομηχανικών υλικών κατέγραψε καθαρά κέρδη 488 εκατ. δολαρίων ή 42 σεντς ανά μετοχή στο α' τρίμηνο, από 5,394 δισ. δολάρια ή 64 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 82 σεντς έναντι 64 σεντ ανά μετοχή το α' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη στα 67 σεντ ανά μετοχή.

Τα έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 3,27 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 9% σε ετήσιο επίπεδο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 3,20 δισ. δολάρια.

Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει ως παράγοντες αβεβαιότητας τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Μπροστά στις συνεχιζόμενες, άνευ προηγουμένου προκλήσεις στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και στον πληθωρισμό κόστους, που επιτάθηκαν στη διάρκεια του τριμήνου από τον πόλεμο στην Ουκρανία, πετύχαμε στο πρώτο τρίμηνο οικονομικά μεγέθη που ήταν πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων», δήλωσε ο CEO Ed Breen.

Για το β' τρίμηνο του 2022, η DuPont εκτιμά κέρδη ανά μετοχή μεταξύ των 70 και 80 σεντ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πρόβλεψη για κέρδη στα 84 σεντ ανά μετοχή. Η εταιρεία αναμένει για την ίδια χρονική περίοδο έσοδα από πωλήσεις μεταξύ των 3,2 και 3,3 δισ. δολαρίων ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν εκτίμηση για έσοδα 3,33 δισ. δολαρίων.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της DuPont έφτασε να υποχωρεί έως και 4,5% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζημιά 20,4 δισ. δολαρίων για την BP, μετά από την αποχώρησή της από τη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider