Amazon: Εμφάνισε ζημία για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Εμφάνισε ζημία για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια
Ζημιές σχεδόν 4 δισ. δολαρίων στο α΄ τρίμηνο κατέγραψε η Amazon, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις διόγκωσαν τα κόστη.

Ζημιές σχεδόν 4 δισ. δολαρίων στο α΄ τρίμηνο κατέγραψε η Amazon, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις διόγκωσαν τα κόστη.

Συγκεκριμένα, οι ζημιές διαμορφώθηκαν στα 3,8 δισ. δολάρια ή στα 7,56 δολ. ανά μετοχή, έναντι κερδών 15,79 δολ. ανά μετοχή της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Ήταν οι πρώτες ζημιές που σημείωσε η εταιρεία για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια -από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.

Τα έσοδα της Amazon ανήλθαν σε 116,44 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 7,3% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2021. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν έσοδα στα 116,45 δισ. δολαρίων και κέρδη 8,35 δολ. ανά μετοχή.

«Η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία έφεραν ασυνήθιστη ανάπτυξη και προκλήσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Andy Jassy.

Τα κέρδη της Amazon επλήγησαν από την ίδια δυναμική που βοήθησε την εταιρεία στα τέλη του 2021: την απόδοση της μετοχής της Rivian. Η αρχική δημόσια εγγραφή πρόσθεσε 11,8 δισ. δολάρια στα καθαρά κέρδη της Amazon στο δ' τρίμηνο, ωστόσο η μετοχή συρρικνώθηκε κατά περισσότερο από 50% στο α' τρίμηνο, εξαλείφοντας 7,6 δισ. δολάρια από τα κέρδη της περιόδου. Χωρίς αυτή την επιβάρυνση, η Amazon θα υπολειπόταν και πάλι σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τα κέρδη να φτάνουν μετά βίας τα 4 δισ. δολάρια (αναμένονταν στα 4,47 δισ. δολάρια).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider