TotalEnergies: Ισχυρά κέρδη τριμήνου λόγω της αύξησης των τιμών ενέργειας - Επέκταση της επαναγοράς μετοχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TotalEnergies: Ισχυρά κέρδη τριμήνου λόγω της αύξησης των τιμών ενέργειας - Επέκταση της επαναγοράς μετοχών
Η εταιρεία σημείωσε προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα αυξημένα κατά 32% στο τρίμηνο στα 9 δισ. δολάρια και βασικά κέρδη αυξημένα κατά 22% στα 17,4 δισ. δολάρια.

Ραγδαία αύξηση των κερδών τριμήνου ανακοίνωσε η TotalEnergies λόγω της ανόδου των τιμών της ενέργειας, με τον γαλλικό κολοσσό να ανακοινώνει επέκταση του προγράμματος επαναγοράς μετοχών της κατά 3 δισ. δολάρια για το πρώτο εξάμηνο του έτους, έχοντας ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι θα εξαγοράσει μετοχές 2 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία σημείωσε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 32% στο τρίμηνο στα 9 δισ. δολάρια και βασικά κέρδη αυξημένα κατά 22% στα 17,4 δισ. δολάρια.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου, ωστόσο, μειώθηκαν κατά 15% στα 4,9 δισ. δολάρια μετά από απομείωση 4,1 δισ. δολαρίων που εν μέρει σχετίζεται με το Arctic LNG 2, ένα ρωσικό έργο LNG, το οποίο έχει «μπλοκαριστεί» από κυρώσεις.

Ο όμιλος ανακοίνωσε επίσης ότι θα κινητοποιήσει πρόσθετες επενδύσεις για τη στήριξη της βραχυπρόθεσμης παραγωγής φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα.

Τα τριμηνιαία επίπεδα παραγωγής υδρογονανθράκων μειώθηκαν κατά 1% σε ετήσια βάση στα 2,843 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα.

Η TotalEnergies διατήρησε τα σχέδια της να πραγματοποιήσει καθαρές επενδύσεις περίπου 15 δισ. δολαρίων φέτος, με το ένα τέταρτο αυτών να κατευθύνεται στα τμήματα ΑΠΕ και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η TotalEnergies επιβεβαίωσε επίσης αύξηση 5% στο προμέρισμά της για φέτος και πρότεινε μια πρώτη πληρωμή 0,69 ευρώ ανά μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TotalEnergies: Η τιμή του φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές αγορές θα αυξάνεται

TotalEnergies: Συνεχίζει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Η TotalEnergies ανακοίνωσε ότι θα διακόψει κάθε αγορά πετρελαίου ρωσικής προέλευσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider