Έρχεται IPO στον τομέα ακινήτων – Αίτηση εισαγωγής στο ΧΑ στις 7 Απριλίου από την DIMAND

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται IPO στον τομέα ακινήτων – Αίτηση εισαγωγής στο ΧΑ στις 7 Απριλίου από την DIMAND
Προ εβδομάδας η εταιρεία υπέβαλε φάκελο στις αρχές για να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο. Αναμένει τις σχετικές αποφάσεις. Τα μεγάλα projects.

Μια νέα εισαγωγή στο Χρηματιστήριο από τον χώρο των ακινήτων φαίνεται να είναι στα «σκαριά».

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, η DIMAND συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία Δ. Ανδριόπουλου ετοιμάζεται για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο καθώς ήδη, πριν από μία εβδομάδα υπέβαλε αίτηση εισαγωγής στο Χρηματιστήριο. Ειδικότερα, η αίτηση προς τις αρμόδιες αρχές, δηλαδή ο σχετικός φάκελος, υπεβλήθη στις 7 Απριλίου.

Πρόκειται για ένα νέο IPO στο ΧΑ εταιρείας του κλάδου μετά από καιρό, εφόσον βέβαια η DIMAND λάβει το «πράσινο φως» από το Χρηματιστήριο και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Να σημειωθεί ότι για την ώρα το πλάνο σχετίζεται με είσοδο στο ΧΑ και όχι, τουλάχιστον με τα μέχρι πρότινος δεδομένα με μετατροπή της εταιρείας σε ΑΕΕΑΠ.

Να σημειώσουμε ότι η πιθανότητα υποβολής αίτησης στο ΧΑ εκ μέρους της κυκλοφορούσε τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, φαίνεται ότι έφτασε η ώρα.

Ως γνωστόν, η DIMAND προωθεί επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, πολλές εκ των οποίων με «πράσινο αποτύπωμα» και σε συνεργασία με την Prodea Investments και την EBRD, από την οποία έχει λάβει και χρηματοδοτική στήριξη.

Προωθεί projects όπως ο Πύργος Πειραιά, στα τέλη του 2021 κέρδισε διαγωνισμό οποίος σχετίζεται με το εμβληματικό κτίριο του «Μινιόν» στην «καρδιά» της πρωτεύουσας, το οποίο η εταιρεία έχει αναλάβει να μετατρέψει σε κέντρο μικτής χρήσης υψηλών προδιαγραφών.

Τα τελευταία χρόνια, η Dimand επενδύει στην επανάχρηση κτηρίων σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, συμβάλλοντας στην αναγέννηση και οικονομική επαναδραστηριοποίηση της τοπικής αγοράς. Υπενθυμίζεται πρόσφατα ολοκληρώθηκε η μετατροπή του Σαρόγλειου Μεγάρου στην οδό Σταδίου 65 επί της πλατείας Ομονοίας, στο πρώτο ξενοδοχείο Moxy (μέλος της αλυσίδας Marriott) στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Prodea Investments.

Επίσης, είναι ανάμεσα στο γκρουπ που διεκδικούν το project της ALPHA BANK ύψους 500 εκατ. ευρώ (SkyLine, με ακίνητα), ενώ συμμετέχει και σε διαγωνισμούς ΣΔΙΤ για κτηριακά έργα (π.χ. της Γενικής Γραμματείας Υποδομών).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα κοινά projects των Dimand - EBRD και ο επενδυτικός «κουμπαράς»

DIMAND: Το πρώτο «πράσινο» πιστοποιημένο parking στην Ελλάδα είναι γεγονός

gazzetta
gazzetta reader insider insider