Βρετανία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Valneva κατά του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Valneva κατά του κορονοϊού
Έγκριση από τη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε το εμβόλιο κατά Covid-19 της Valneva SE και έγινε με αυτόν τον τρόπο το έκτο εμβόλιο που λαμβάνει άδεια στη χώρα.

Έγκριση από τη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε το εμβόλιο κατά Covid-19 της Valneva SE και έγινε με αυτόν τον τρόπο το έκτο εμβόλιο που λαμβάνει άδεια στη χώρα, έπειτα από αυτά των AstraZeneca, Pfizer, Moderna, το μονοδοσικό της Janssen (Johnson & Johnson) και αυτό της Novavax.

Η έγκριση «ακολουθεί μια αυστηρή αναθεώρηση της ασφάλειας, της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας αυτού του εμβολίου», δήλωσε την Πέμπτη η Τζούν Ρέιν, επικεφαλής της Ρυθμιστικής Υπηρεσίας Φαρμάκων της Βρετανίας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Valneva χρησιμοποίησε μια αδρανοποιημένη έκδοση του ιού για να διεγείρει την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού, μια παραδοσιακή τεχνολογία που χρησιμοποιείται ευρέως στην παραγωγή εμβολίων κατά της γρίπης και της πολιομυελίτιδας.

Η έγκριση από το Ηνωμένο Βασίλειο έρχεται περισσότερο από ένα χρόνο μετά την έγκριση των πρώτων mRNA εμβολίων που αναπτύχθηκαν από τη Moderna και τις Pfizer - BioNTech.

Το εμβόλιο της Valneva έχει ήδη λάβει έγκριση για επείγουσα χρήση στο Μπαχρέιν, το οποίο έχει αγοράσει ένα εκατομμύριο δόσεις.

Επίσης η γαλλο-αυστριακή φαρμακευτική εταιρεία έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια μέγιστου αριθμού 60 εκατομμυρίων δόσεων σε δύο χρόνια, το 2022 και το 2023.

Το εμβόλιο της Valneva θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη Βρετανία σε άτομα ηλικίας 18 ως 50 ετών. Η χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 28 ημέρες από αυτήν της πρώτης δόσης του.

Το εμβόλιο αυτό μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία συμβατικών ψυγείων, κάτι το οποίο διευκολύνει την χρήση του.

Η Βρετανία έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία του νέου κορονοϊού, καθώς θρηνεί περισσότερα από 171.000 νεκρούς. Ποσοστό μεγαλύτερο από το 92% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου ηλικίας 12 ετών και άνω έχει λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19, 86,2% μια δεύτερη δόση και 67,8% μια αναμνηστική δόση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

EMA: Ξεκίνησε η διαδικασία ταχείας αξιολόγησης του εμβολίου της Valneva

Γιατί αυξάνονται οι διασωληνώσεις εμβολιασμένων - Διευκρινίσεις από τον ΕΟΔΥ

gazzetta
gazzetta reader insider insider