Η Google επενδύει 9,5 δισ. δολάρια σε νέα κτίρια γραφείων στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Google επενδύει 9,5 δισ. δολάρια σε νέα κτίρια γραφείων στις ΗΠΑ
Επενδύσεις συνολικού ύψους 9,5 δισ. δολαρίων σε γραφεία και κέντρα δεδομένων στις ΗΠΑ προγραμματίζει να προχωρήσει εντός του 2022 η Google.

Επενδύσεις συνολικού ύψους 9,5 δισ. δολαρίων σε γραφεία και κέντρα δεδομένων στις ΗΠΑ προγραμματίζει να προχωρήσει εντός του 2022 η Google, σε μία προσπάθεια του τεχνολογικού κολοσσού να ενισχύσει την προσπάθεια επιστροφής των εργαζομένων στις θέσεις τους μετά τη λήξη της έκτακτης υγειονομικής συνθήκης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το Bloomberg, θα επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια σε διάφορα πανεπιστημιακά campus σε όλες τις ΗΠΑ, αποσκοπώντας -μεταξύ άλλων- στη δημιουργία περισσότερων από 12.000 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη ο CEO, Sundar Pichai.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η θυγατρική της Alphabet καταβάλλει προσπάθειες ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις που θα προκαλέσει η μαζική επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία τους, επενδύοντας σημαντικά ποσά για την δημιουργία νέων υποδομών που θα καλύψουν την αυξημένη ζήτηση.

«Μπορεί η απόφασή μας να επενδύσουμε στη δημιουργία γραφείων να φαντάζει ακατανόητη καθώς υιοθετούμε μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο εργασίας, ωστόσο θεωρούμε ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ να επενδύσουμε στις πανεπιστημιουπόλεις μας, επειδή κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει καλύτερα προϊόντα, αλλά και καλύτερη ποιότητα ζωής για τους υπαλλήλους μας», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού κολοσσού.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο, η Google ανακοίνωσε μια αντίστοιχη επένδυση 7 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, με στόχο τη δημιουργία επιπλέον 10.000 νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Google: Εξαγοράζει την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Mandiant έναντι 5,4 δισ. δολάρια

Ρωσία: Η Google αντιμέτωπη με δύο υποθέσεις και πρόστιμο - Δεν απομάκρυνε απαγορευμένο περιεχόμενο

Η Μόσχα κατηγορεί την Google για «πλαστογραφίες» σχετικά με την Ουκρανία - Απαγορεύει τις διαφημίσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider