Pegatron: Προσωρινή διακοπή σε δύο εργοστάσια παραγωγής iPhone

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pegatron: Προσωρινή διακοπή σε δύο εργοστάσια παραγωγής iPhone
Τα αυστηρά μέτρα που έχει επιβάλλει η χώρα στην προσπάθεια της να περιορίσει τη νέα έξαρση κρουσμάτων Covid-19, διαταράσσουν τις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες.

Την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας δύο εργοστασίων στην Σανγκάη και στο Κουσάν, στην Κίνα, ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής iPhone, Pegatron Corp., καθώς τα αυστηρά μέτρα και το lockdown που έχει επιβάλλει η χώρα στην προσπάθεια της να περιορίσει τη νέα έξαρση κρουσμάτων Covid-19, διαταράσσουν τις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες.

Η συνέχιση της παραγωγής στα εργοστάσια θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις της κινεζικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε η Pegatron. Η ταϊβανέζικη εταιρεία κατασκευάσει κινητά iPhone στις πόλεις Σανγκάη και Κουσάν, οι οποίες βρίσκονται σε lockdown. Μέχρι πρόσφατα είχε καταφέρει να διατηρήσει σε λειτουργία τα εργοστάσια, υπό πολύ αυστηρές συνθήκες με έγκριση από τις τοπικές κυβερνήσεις, όμως αυτή η οδηγία πλέον άλλαξε.

Το κινεζικό χρηματοοικονομικό κέντρο της Σανγκάης θα αρχίσει να χαλαρώνει το lockdown σε κάποιες περιοχές από σήμερα, παρά το γεγονός ότι καταγράφονται πάνω από 25.000 νέα κρούσματα COVID-19, ενώ οι αρχές πασχίζουν να αρχίσει και πάλι να κινείται η πόλη ύστερα από δύο και πλέον εβδομάδες.

H Apple ξεκινά την παραγωγή των iPhone 13 στην Ινδία

Την έναρξη γραμμής παραγωγής και κατασκευής των iPhone 13 στην Ινδία ανακοίνωσε η Apple, με στόχο του αμερικανικού κατασκευαστικού ομίλου τη μείωση της εξάρτησης του από την εφοδιαστική αλυσίδα της Κίνας.

Σύμφωνα με το Reuters, το εργοστάσιο είναι στο πολιτεία Ταμί Ναντού.

Παράλληλα με την κατασκευή των iPhone, η Apple εξετάζει να μεταφέρει και την παραγωγή των tablet iPad στην Ινδία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Apple ξεκινά την παραγωγή των iPhone 13 στην Ινδία

Στις 6 Ιουνίου το συνέδριο WWDC της Apple - Αναμένεται νέο λογισμικό iPhone

gazzetta
gazzetta reader insider insider