Societe Generale: Αποχωρεί από τη Ρωσία, παραχωρώντας το μερίδιο στην Rosbank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Societe Generale: Αποχωρεί από τη Ρωσία, παραχωρώντας το μερίδιο στην Rosbank
Η πώληση του 99,9% του μετοχικού ποσοστού της στην Rosbank θα γίνει στον fund Interros Capital, που συνδέεται με τον Ρώσο μεγιστάνα, Βλαντίμιρ Ποτάνιν.

Την πλήρη αποχώρηση της από την αγορά της Ρωσίας ετοιμάζει η Societe Generale, στο πλαίσιο των κυρώσεων των χωρών της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τη γαλλική τράπεζα να παραχωρεί το μερίδιο της στην Rosbank και στις άλλες θυγατρικές της.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της SocGen, η πώληση του 99,9% του μετοχικού ποσοστού της στην Rosbank θα γίνει στον fund Interros Capital, που συνδέεται με τον Ρώσο μεγιστάνα, Βλαντίμιρ Ποτάνιν, αφότου εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

«Η αποχώρηση από την ρωσική αγορά θα γίνει με ρυθμισμένο και ελεγχόμενο τρόπο, διασφαλίζοντας τη συνέχεια των δραστηριοτήτων για τους υπαλλήλους και τους πελάτες στη Ρωσία» αναφέρει η SocGen.

Η αποχώρηση από τη ρωσική αγορά αναμένεται να επηρεάζει κατά 20 μονάδες βάσης το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της γαλλικής τράπεζας.

Η έκθεση της SocGen στη ρωσική αγορά ανερχόταν στο 1,7% της συνολικής δραστηριότητας της τράπεζας στο τέλος του 2021, με τις δραστηριότητες της στη Ρωσία να αφορούν το 2,7% των συνολικών κερδών της τράπεζας για το σύνολο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αέριο: Υπερδιπλάσιες εισαγωγές LNG αν κλείσει η ρωσική στρόφιγγα – Πιο συμφέρουσα η αγορά νέας δεξαμενής

gazzetta
gazzetta reader insider insider