Apple: Εξετάζει την προμήθεια τσιπ μνήμης για τα iPhone από την Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Εξετάζει την προμήθεια τσιπ μνήμης για τα iPhone από την Κίνα
Ο τεχνολογικός γίγαντας δοκιμάζει τσιπ μνήμης NAND από την Yangtze Memory Technologies, η οποία ανήκει στην Tsinghua Unigroup.

Η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθευτεί τσιπ μνήμης για τα iPhone από την Κίνα, έπειτα από τη διακοπή της παραγωγής από την Ιαπωνία νωρίτερα φέτος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πηγές, ο τεχνολογικός γίγαντας δοκιμάζει τσιπ μνήμης NAND από την Yangtze Memory Technologies, η οποία ανήκει στην Tsinghua Unigroup. Ενώ η Samsung και η SK Hynix - που αποτελούν τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μνήμης στον κόσμο -- είναι πιθανό να ανακάμψουν και να καλύψουν τις απώλειες, η Apple παραμένει πρόθυμη να διαφοροποιήσει το δίκτυο προμηθευτών της και να αντισταθμίσει τον κίνδυνο περαιτέρω διαταραχής, πρόσθεσαν οι πηγές.

Ωστόσο οι πηγές τόνισαν ότι δεν είναι σαφές εάν θα πραγματοποιηθεί κάποια συμφωνία. Επιπλέον, μια εμπορική σχέση με την Κίνα μπορεί να είναι περίπλοκη εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και της πίεσης των ΗΠΑ στο Πεκίνο για τις σχέσεις του με τη Ρωσία.

Σημειώνεται πως ούτε η Apple ούτε η Yangtze σχολίασαν το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H&M: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη το πρώτο τρίμηνο

Στο 5,1% ο πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Μάρτιο - Άνω του 28% η αύξηση στις τιμές ενέργειας

Οριακή η άνοδος των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία για τον Φεβρουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider