ΟΠΑΠ: Στο 1,5 ευρώ ανά μετοχή η συνολική ανταμοιβή των μετόχων για το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΠΑΠ: Στο 1,5 ευρώ ανά μετοχή η συνολική ανταμοιβή των μετόχων για το 2021
Η πλήρης λειτουργία του OPAP Store App θα ξεκινήσει εντός του β' τριμήνου του 2022.

Σε 1,5 ευρώ ανά μετοχή ανέρχεται η συνολική ανταμοιβή των μετόχων του ΟΠΑΠ για το οικονομικό έτος του 2021, όπως σημειώθηκε κατά τη σημερινή παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, το διοικητικό συμβούλιο πρότεινε τη διανομή μεικτού μερίσματος 0,50 ευρώ ανά μετοχή στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων. Μαζί με το ήδη διανεμηθέν προμέρισμα των 0,10 ευρώ, το μέρισμα για το 2021 ανέρχεται σε 0,60 ανά μετοχή. Επιπλέον, το Δ.Σ. προτείνει στην ετήσια τακτική Γ.Σ. των μετόχων τη διανομή 0,90 ευρώ ανά μετοχή ως επιστροφή κεφαλαίου.

Ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας, κατά την παρουσίαση αναφέρθηκε στις ανθεκτικές επιδόσεις των λιανεμπορικών δραστηριοτήτων του Οργανισμού, που ενισχύθηκαν παρά τις προκλήσεις που θέτει η πανδημία του κορονοϊού.

Όπως είπε ο Κάρας, σημαντικό ρόλο σε αυτές έπαιξαν οι πρωτοβουλίες που εστίασαν στη διασκέδαση του πελάτη και την ψηφιοποίηση, με τον ίδιο να κάνει λόγο για 600.000 εγγεγραμμένους πελάτες στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Επιβραβεύσεις και ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ενεργών χρηστών.

Ακόμα, μιλώντας για το OPAP Store App ο Κάρας είπε πως ολοκληρώνεται το στάδιο πιλοτικής λειτουργίας και η πλήρης λειτουργία της εφαρμογής θα ξεκινήσει εντός του β' τριμήνου του 2022.

Για τα πρακτορεία του Οργανισμού, ο Κάρα είπε πως πάνω από 1.100 πρακτορεία έχουν ήδη εξοπλιστεί και λειτουργούν σύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό (π.χ. videowall, smart TV).

Τέλος, ο Κάρας υπογράμμισε ότι online δραστηριότητες συνέχισαν να αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξης του ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

HSBC: Διατηρεί την «overweight» θέση για τις ελληνικές μετοχές - Στα top picks ΟΠΑΠ, Eurobank

«Επιθετικές» ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο - Ξεχωρίζει ο ΟΠΑΠ

ΟΠΑΠ: Στα 259,4 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη το 2021 - Αύξηση 111,1% στα EBITDA

gazzetta
gazzetta reader insider insider