Πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για Ουκρανούς πρόσφυγες από τον όμιλο Adecco

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για Ουκρανούς πρόσφυγες από τον όμιλο Adecco
Η Adecco διευκολύνει τους Ουκρανούς πρόσφυγες στην αναζήτηση εργασίας.

Μία ενιαία πλατφόρμα αναζήτησης θέσεων εργασίας για Ουκρανούς πρόσφυγες, ανέπτυξε ο Όμιλος Adecco, συνεχίζοντας έτσι τις προσπάθειες υποστήριξης των πληγέντων.

Το www.adeccojobsforukraine.com είναι μια δωρεάν πλατφόρμα που απευθύνεται τόσο σε υποψηφίους από την Ουκρανία που αναζητούν εργασία σε χώρες όπου έχουν βρει καταφύγιο όσο και σε εργοδότες που αναζητούν εργαζομένους στις χώρες όπου είναι παρών ο Όμιλος Adecco.

Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη στην ουκρανική και στην αγγλική γλώσσα και περιέχει τις ακόλουθες λειτουργίες:

- Αναζήτηση εργασίας σε σχεδόν 60 χώρες και περιοχές από όλο τον κόσμο, όπου έχει παρουσία ο Όμιλος Adecco.

- Πρόσβαση σε δωρεάν διαδικτυακές εκπαιδευτικές ενότητες για τη δημιουργία βιογραφικού, την αναζήτηση εργασίας και την παροχή συμβουλών γύρω από τον κόσμος της εργασίας.

- Επανεκπαίδευση και βελτίωση των δεξιοτήτων, όπως ψηφιακών ικανοτήτων και γλωσσικών δεξιοτήτων.

- Σύνδεση με πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τους πρόσφυγες να βρουν στέγη.

- Σύνδεση με χρήσιμους κυβερνητικούς ιστότοπους και πληροφορίες για εργατικούς κανονισμούς στις Ευρωπαϊκές χώρες.

- Δυνατότητα δημοσίευσης θέσεων εργασίας για εταιρείες που θέλουν να προσφέρουν ευκαιρίες εργασίας σε πρόσφυγες.

Ο Alain Dehaze, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Adecco δήλωσε σχετικά: «Για περισσότερο από μια δεκαετία, εργαζόμαστε για να επιτρέψουμε στους πρόσφυγες να επανενταχθούν στον κόσμο της εργασίας στις χώρες υποδοχής τους. Τώρα αξιοποιούμε αυτήν την εμπειρία, σε συνδυασμό με την επιχειρηματική μας τεχνογνωσία ώστε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους από την Ουκρανία στο πλαίσιο της τρέχουσας κρίσης. Η εύρεση εργασίας είναι κρίσιμης σημασίας για να μπορέσουν οι πρόσφυγες να εξασφαλίσουν οικονομική σταθερότητα, σε αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή. Καλούμε εταιρείες σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν, να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία, δημοσιεύοντας ανοιχτές θέσεις εργασίας ώστε να προσφέρουν ευκαιρίες σε άτομα από την Ουκρανία στο νέο ξεκίνημα της ζωή τους σε άλλες χώρες».

Καθώς ο Όμιλος Adecco δεν έχει άμεσες δραστηριότητες στη Ρωσία και την Ουκρανία, τα τελευταία χρόνια έχει συνδράμει στην απασχόληση χιλιάδων ατόμων από την Ουκρανία σε κοντινές χώρες. Συνάδελφοι από όλη την Ανατολική Ευρώπη και τον Όμιλο Adecco έχουν εργαστεί ακούραστα για τη δημιουργία τηλεφωνικών κέντρων στα αγγλικά και τα ουκρανικά και τη μεταφορά και τη διαμονή των οικογενειών και των συγγενών των εσωτερικών συναδέλφων και συνεργατών, καθώς και για όσους έχουν ανάγκη κοντά στα συνοριακά περάσματα.

Παράλληλα, συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, στο πλαίσιο μιας κοινή προσπάθειας υποστήριξης των προσφύγων να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κεραμέως: Δημιουργία ευρωπαϊκής Task Force για την υποστήριξη της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας

Η Δανία διευκολύνει τη χορήγηση αδειών παραμονής στους ουκρανούς πρόσφυγες

gazzetta
gazzetta reader insider insider