Στους Τσέχους το ποσοστό του Μελισσανίδη στον ΟΠΑΠ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στους Τσέχους το ποσοστό του Μελισσανίδη στον ΟΠΑΠ
ΟΠΑΠ
Το ποσοστό της Yeonama Holdings, συμφερόντων Μελισσανίδη, στον ΟΠΑΠ απέκτησε η Allwyn, αντί τιμήματος 327,4 εκατ. ευρώ.

Το ποσοστό της Yeonama Holdings, συμφερόντων Μελισσανίδη, στον ΟΠΑΠ απέκτησε η Allwyn, αντί τιμήματος 327,4 εκατ. ευρώ.

Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας η συμμετοχή της Allwyn στον ΟΠΑΠ αυξάνεται στο 48,1% (από 23,7% το 2018).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Allwyn (εμπορική ονομασία της SAZKA Entertainment), η οποία ανήκει στον Τσέχο δισεκατομμυριούχο Karel Komarek, συμφώνησε να εξαγοράσει το μειοψηφικό μερίδιο που κατείχε η Yeonama Holdings στην SAZKA Delta AIF Variable Investment Company -την εταιρεία μέσω της οποίας η Allwyn ελέγχει μέρος του μεριδίου της στον ΟΠΑΠ.

Στην τελευταία ανήκει η SAZKA Delta Hellenic Holdings που ελέγχει το 32,98% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με την Allwyn, η συμφωνία αντιστοιχεί σε premium άνω του 10% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ, εάν ληφθεί υπόψιν το καθαρό χρέος και το κεφάλαιο κίνησης της SAZKA Delta.

Το τίμημα της συναλλαγής θα χρηματοδοτηθεί με μετρητά, συμπεριλαμβανομένης ρευστότητας από την πρόσφαση έκδοση ομολόγου της Allwyn, ύψους 600 εκατ. ευρώ.

«Η απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου στην SAZKA Delta είναι σημαντικό βήμα για την Allwyn και δίνει συνέχεια στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας για αύξηση της συμμετοχής μας στις εταιρείες που ελέγχουμε. Η συναλλαγή αυτή ολοκληρώνει μια σειρά συναλλαγών μέσω των οποίων αποκτήσαμε τα συμφέροντα άλλων μετόχων στην SAZKA Delta την τελευταία τριετία», δήλωσε ο CEO της Allwyn, Robert Chvatal. Ο ίδιος πρόσθεσε πως «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πρόσφατη απόδοση του ΟΠΑΠ και ενθουσιασμένοι με τις ευκαιρίες που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ανάπτυξη».

Η Allwyn είναι εταιρεία που διαχειρίζεται λοταρίες, μέσα ψυχαγωγίας και ψηφιακά τυχερά παιχνίδια. Λειτουργεί λοταρίες στην Αυστρία, την Τσεχία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider