Forbes: Οι πλουσιότεροι καλλιτέχνες για το 2021 - Στην κορυφή ο σκηνοθέτης του Lord of the Rings

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Forbes: Οι πλουσιότεροι καλλιτέχνες για το 2021 - Στην κορυφή ο σκηνοθέτης του Lord of the Rings
Οι Bruce Springsteen και Jay-Z στην πρώτη τριάδα. Στη λίστα και οι δημιουργοί της σειράς «Φιλαράκια» χάρη στα δικαιώματα streaming.

Τη λίστα με τους 25 πλουσιότερους καλλιτέχνες για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε δημοσίευσε το περιοδικό Forbes, με τα χρήματα που κέρδισαν ορισμένοι από αυτούς να προκαλούν... δέος, ακόμα και για τα δεδομένα και τα budget του Holywood.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο σκηνοθέτης των τριλογιών του Lord of The Rinds και του Hobbit, Peter Jackson, ενώ ακολουθούν ο Bruce Springsteen, o Jay-Z και ο Dwayne “The Rock” Johnson. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο ράπερ-παραγωγός Kanye West.

Την τελευταία διετία, μεγάλες πλατφόρμες streaming έχουν δαπανήσει περίπου 3,7 δισ. δολάρια για να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα διάσημων τηλεοπτικών σειρών όπως τα «Φιλαράκια» και το «Νόμος και Τάξη», χαρίζοντας στους δημιουργούς τους μια θέση στην κατάταξη.

Η γυναίκα με τις υψηλότερες αποδοχές είναι η ηθοποιός Reese Witherspoon, στη 12η θέση, μετά και την πώληση μεριδίου στην εταιρεία παραγωγής της Hello Sunshine στην Blackstone, με αποτίμηση 900 εκατ. δολ. τον Αύγουστο.

1. Peter Jackson

Ο σκηνοθέτης του Lord of the Rings κέρδισε 1,6 δισ. δολάρια τον Νοέμβριο του 2021 πουλώντας την εταιρεία visual effects του, Weta Digital, στην Unity Software, όντας ο τρίτος σκηνοθέτης στην ιστορία του entertaining που γίνεται δισεκατομμυριούχος (μετά από τους Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τζορτζ Λούκας).

2. Bruce Springsteen

Το «Αφεντικό» κέρδισε σχεδόν 500 εκατ. δολάρια από την πώληση του συνόλου του έργου του στην Sony Music τον Δεκέμβριο. Αγοραστής ήταν η Sony Music, μητρική της δικής του δισκογραφικής Columbia Records.

3. Jay-Z

Ο γνωστός καλλιτέχνης του hip hop και επιχειρηματίας πούλησε τα μερίδια που είχε στην πλατφόρμα streaming μουσικής Tidal και το brand σαμπάνιας Armand de Brignac

4. Dwayne «The Rock» Johnson

Ο «The Rock» εξαργύρωσε την επιτυχία που είχαν οι ταινίες όπου συμμετείχε για το 2021, Jungle Cruise και Red Notice, ενώ αποκόμισε και ένα μεγάλο ποσό από τις πωλήσεις του brand τεκίλα, Teremana.

5. Kanye West

O δισεκατομμυριούχος ράπερ και μουσικός παραγωγός υπέγραψε ένας πολυετές συμβόλαια με την Adidas για τον σχεδιασμό αθλητικών παπουτσιών Yeezy.

6. Trey Parker και Matt Stone

Οι δημιουργοί του South Park τον Αύγουστο του 2021 υπέγραψαν ένα συμβόλαια 6 ετών και ύψους 900 εκατ. δολαρίων με την Paramount+ για την προβολή της σειράς τους.

7. Paul Simon

Ο μουσικός της ροκ και φολκ και δημιουργός τραγουδιών όπως Mrs. Robinson, 59th Street Bridge Song (Feelin' Groovy και The Sound of Silence, πούλησε τα δικαιώματα της δισκογραφίας του στην Sony Music για 250 εκατ. δολάρια.

8. Tyler Perry

Ο παραγωγός ταινιών και σειρών, που έγινε γνωστός από την δημιουργία του χαρακτήρα Madea, έχει υπογράψει ένα πολυετές συμβόλαιο με την εταιρεία παραγωγής BET.

9. Ryan Tedder

O frontman των OneRepublic, πέρα από τα τραγούδια για το συγκρότημα του, έχει υπογράψει τραγούδια για σταρ όπως η Beyonce, η Adela και ο Εντ Σίραν. Τον Ιανουάριο του 2022 πούλησε ένα μεγάλος μέρος των δικαιωμάτων τους στο επενδυτικό firm KKR.

10. Bob Dylan

Ο 80χρονος θρύλος της μουσικής -και κάτοχος Νόμπελ Λογοτεχνίας- υπέγραψε τον Ιούλιο του 2021 συμβόλαιο 150 εκατ. δολαρίων για μελλοντικές ηχογραφήσεις του με την Sony.

Αναλυτικά η κατάταξη με τους 25 πιο ακριβοπληρωμένοι καλλιτέχνες το 2022.

1. Peter Jackson
$580 εκατ.

2. Bruce Springsteen
$435 εκατ.

3. Jay-Z
$340 εκατ.

4. Dwayne «The Rock» Johnson
$270 εκατ.

5. Kanye West
$235 εκατ.

6. Trey Parker και Matt Stone
$210 εκατ.

7. Paul Simon
$200 εκατ.

8. Tyler Perry
$165 εκατ.

9. Ryan Tedder
$160 εκατ.

10. Bob Dylan
$130 εκατ.

11. Red Hot Chili Peppers
$116 εκατ.

12. Reese Witherspoon
$115 εκατ.

13. Chuck Lorre
$100 εκατ.

14. Sean “Diddy” Combs
$90 εκατ.

15. Dick Wolf
$86 εκατ.

16. Howard Stern
$85 εκατ.

17. Kevin Bright, Marta Kauffman, David Crane
$82 εκατ.

18. Shonda Rhimes
$81 εκατ.

19. Neil Young
$80 εκατ.

20. Greg Berlanti
$75 εκατ.

21. Lindsey Buckingham
$73 εκατ.

22. Mötley Crüe
$72 εκατ.

23. Beach Boys
$64 εκατ.

24. Blake Shelton
$55 εκατ.

25. Taylor Swift
$52 εκατ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Forbes: Η τενίστρια Ναόμι Οσάκα, η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider