Ποιο «ιερό φιλέτο» στο Κολωνάκι... αναζητάει μισθωτή για boutique ξενοδοχείο

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιο «ιερό φιλέτο» στο Κολωνάκι... αναζητάει μισθωτή για boutique ξενοδοχείο
Η «Μονή Πετράκη» προκήρυξε διαγωνισμό με στόχο την ανάδειξη μισθωτή σε ακίνητο ιδιοκτησίας της επί της οδού Αλωπεκής 46, για ξενοδοχειακή χρήση.

Σχέδια για εκμίσθωση ακινήτου στην «καρδιά» της Αθήνας, στο Κολωνάκι, για ξενοδοχειακή χρήση έχει η «Μονή Πετράκη» στο πλαίσιο του εγχειρήματος της Εκκλησίας να αξιοποιήσει τμήματα της ακίνητης περιουσίας της, άλλοτε μαζικότερα και άλλοτε μεμονωμένα (όπως στην περίπτωση αυτή).

Μόλις προ ημερών, στις αρχές του μήνα (με ημερομηνία 01/02/2022), το συμβούλιο της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προχώρησε στην προκήρυξη δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού με στόχο την ανάδειξη μισθωτή σε ακίνητο ιδιοκτησίας της Μονής επί της οδού Αλωπεκής (στον αριθμό 46), στην περιοχή του Κολωνακίου, δηλαδή στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρεται στην περίληψη της διακήρυξης, πρόκειται για 7οροφο κτήριο, με υπόγειο γκαράζ, συνολικού εμβαδού άνω των 1.986 τ.μ., για το οποίο η Μονή φέρεται να επιθυμεί ξενοδοχειακή χρήση, με χρονική διάρκεια κατ’ ελάχιστο 12 ετών και με μηναίο προσδοκώμενο μίσθωμα κατ’ ελάχιστον ποσού 15.000 ευρώ (πλέον 2%). Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες από τώρα, ειδικότερα στις 18 Φεβρουαρίου 2022 στα γραφεία της Ιεράς Μονής στη Γενναδίου.

Να σημειωθεί ότι και παλιότερα, πριν από περίπου 3-4 χρόνια, υπήρχαν πληροφορίες και δημοσιεύματα για αντίστοιχα σχέδια της Μονής Πετράκη για ανακατασκευή πολυκατοικίας αρκετών διαμερισμάτων που βρίσκεται επί της οδού Αλωπεκής 46 στο Κολωνάκι, που βρίσκεται πολύ κοντά στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με σκοπό τη μετατροπή της σε boutique ξενοδοχείο, ενώ είχε γίνει λόγος για αρχιτεκτονικά σχέδια, για αντιδράσεις ενοίκων κ.α.

Φαίνεται, μετά από χρόνια, ωριμάζουν πλέον οι συνθήκες ώστε η Μονή να αναζητήσει νέο μισθωτή έχοντας σχέδια για αναβάθμιση του κτηρίου και μετατροπή του σε ξενοδοχείο ή τουριστικά καταλύματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider