Πωλήσεις 14 δισ. δολαρίων το 2021 από φάρμακα κατά του κορονοϊού για 4 φαρμακευτικές εταιρείες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πωλήσεις 14 δισ. δολαρίων το 2021 από φάρμακα κατά του κορονοϊού για 4 φαρμακευτικές εταιρείες
Η μετάλλαξη όμικρον φαίνεται να έδωσε περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις κατά τον τελευταίο μήνα της χρονιάς, αυξάνοντας τα έσοδα σε σημαντικό βαθμό.

Τέσσερις φαρμακοβιομηχανίας κατέγραψαν περισσότερα έσοδα άνω των 14 δισ. δολαρίων από πωλήσεις φαρμάκων κατά του κορονοϊού το 2021.

Σύμφωνα με το Marketwatch πρόκειται για έσοδα από τις πωλήσεις του μονοκλονικού αντισώματος της Eli Lilly & Co ύψους 2,2 δισ. δολαρίων, το φάρμακο Veklury της Gilead Sciences που έφερε έσοδα 5,5 δισ. δολαρίων, το molnupiravir της Merck & Co. που κατέγραψε έσοδα κοντά στο 1 δισ. δολάρια, καθώς και τα μονοκλονικά της Regeneron Pharmaceuticals που μέτρησαν έσοδα 5,8 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών.

Μάλιστα, η μετάλλαξη όμικρον φαίνεται να έδωσε περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις κατά τον τελευταίο μήνα της χρονιάς, αυξάνοντας τα έσοδα σε σημαντικό βαθμό, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι χρειάστηκαν θεραπεία κατά του ιού.

MSD (Merck): Αναμένει έσοδα έως και 6 δισ. δολαρίων από το χάπι κατά του κορονοϊού το 2022

Έσοδα από πωλήσεις του χαπιού κατά του κορονοϊού από 5 έως 6 δισ. δολάρια αναμένει η διοίκηση της MSD (Merck) για το 2022, σύμφωνα με τη διοίκηση της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του δ' τριμήνου του 2021, που κινήθηκαν πιο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η Merck ανέφερε πως οι πωλήσεις του χαπιού για το σύνολο του περασμένου έτους διαμορφώθηκαν σε 952 εκατ. δολάρια, με παραδόσεις 1,4 εκατ. χαπιών στις ΗΠΑ.

Ο CEO της εταιρείας, Ρομπ Ντέιβις, ανέφερε πως μέσα στις επόμενες μέρες θα παραδοθούν 3,1 εκατ. χάπια στις ΗΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι η Merck θα αποστείλει 4 εκατ. χάπια σε 25 χώρες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Convert Group: Κατά 10% αυξήθηκαν σε αξία οι αγορές από τα online φαρμακεία το 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider