H NSO, που ανέπτυξε το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus, εξετάζει την πώλησή της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H NSO, που ανέπτυξε το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus, εξετάζει την πώλησή της
Την πώλησή της στην αμερικανική εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Integrity Partners εξετάζει η ισραηλινή εταιρεία λογισμικού.

Την πώλησή της στην αμερικανική εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Integrity Partners εξετάζει η NSO, η ισραηλινή εταιρεία λογισμικού, η οποία εμπλέκεται στο σκάνδαλο Pegasus, καθώς το ομώνυμο πρόγραμμά της φέρεται να επέτρεπε σε κυβερνήσεις να παρακολουθούν πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις, η NSO, η οποία είδε τα έσοδά της να υποχωρούν εν μέσω του σκανδάλου και αφού το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έβαλε την εταιρεία στη μαύρη λίστα των εξαγωγών της, κινδύνευσε να αθετήσει χρέος που εξέδωσε για τη χρηματοδότηση εξαγοράς το 2019. Φέρεται να προσέλαβε συμβούλους για να τη βοηθήσουν να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση ή πώληση, σύμφωνα με το Bloomberg. Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ήταν η πρώτη που δημοσίευσε τις συνομιλίες με την Integrity εχθές, Τρίτη.

Οι συζητήσεις με τους πιθανούς αγοραστές συνεχίζονται και οι όροι δεν έχουν οριστικοποιηθεί, είπε ένα από τα άτομα, που ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή οι διαπραγματεύσεις είναι ιδιωτικές. Εξάλλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία θέλει να επικεντρωθεί σε προτάσεις που θα μετατρέψουν την τεχνογνωσία σε αυστηρά υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας.

Σημειώνεται πως εχθές, ο πρόεδρος της εταιρείας, Άσερ Λεβί δήλωσε ότι θα παραιτηθεί, ωστόσο αρνήθηκε ότι η αποχώρησή του συνδέεται με αγωγές ή δημοσιεύματα που προέκυψαν μετά το σκάνδαλο για το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus.

Η NSO Group βρέθηκε εκτεθειμένη τον περασμένο Ιούλιο, έπειτα από τη δημοσίευση ευρείας κλίμακας έρευνας από διεθνή κοινοπραξία δημοσιογράφων, που αποκάλυψε ότι το λογισμικό της, το Pegasus, επέτρεψε να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα δημοσιογράφων, πολιτικών, ακτιβιστών και επικεφαλής επιχειρήσεων σε διάφορες χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Παραιτείται ο πρόεδρος της εταιρείας NSO που ανέπτυξε το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus

gazzetta
gazzetta reader insider insider