JP Morgan: Συγχωνεύει τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες σε μια οντότητα στη Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Συγχωνεύει τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες σε μια οντότητα στη Γερμανία
Στην συγχώνευση της πλειοψηφίας των δραστηριοτήτων της στην Γηραιά Ήπειρο σε μία ενιαία οντότητα με έδρα στην Γερμανία προχωράει η JPMorgan.

Στην συγχώνευση της πλειοψηφίας των δραστηριοτήτων της στην Γηραιά Ήπειρο σε μία ενιαία οντότητα με έδρα στην Γερμανία προχωράει η JPMorgan, καθώς αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός επιδιώκει να καταστεί αρκετά πιο ανταγωνιστικός, στον απόηχο της αποχώρησής του από την Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με το Reuters, η διοίκηση της JP Morgan ανακοίνωσε την Δευτέρα πως θα προχωρήσει στην συγχώνευση των οντοτήτων που κατέχει σε Ιρλανδία και Λουξεμβούργο με την γερμανική JP Morgan AG.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η αναδιοργάνωση της δομής της νομικής οντότητας στην ΕΕ δεν συνεπάγεται καμία αλλαγή στις υπάρχουσες τοποθεσίες των γραφείων του ομίλου, ενώ η JP Morgan υπογράμμισε πως οι νέες συγχωνευμένες δραστηριότητες θα συγκαταλέγονται στο εξής μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων τραπεζικών οντοτήτων στη Γερμανία και θα βρίσκονται στις 20 μεγαλύτερες από όσες εποπτεύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Παράλληλα, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε πως μετά τις συγχωνεύσεις, η συνολική κεφαλαιακή της βάση θα διαμορφωθεί στα 34 δισ. ευρώ, ενώ η διοχέτευση μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων της JP Morgan στην ΕΕ σε μία ενιαία οντότητα θα μειώσει τα συνολικά κεφάλαια που απαιτούνται ώστε να τις συντηρήσει.

Σημειώνεται, τέλος, πως αρκετές αμερικανικές τράπεζες έχουν προχωρήσει στην αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων τους στην Ευρώπη μετά το Brexit, καθώς αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους από την βρετανική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Επιστροφή στα γραφεία για τους υπαλλήλους των JPMorgan, Deutsche Bank και Barclays

JPMorgan: Δεύτερη αύξηση μισθού για τους κατώτερους τραπεζικούς - Στα 110.000 δολάρια ετησίως

gazzetta
gazzetta reader insider insider