Βόρεια Θάλασσα: Στην τελική ευθεία το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Triton Knoll ισχύος 857 Mw

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βόρεια Θάλασσα: Στην τελική ευθεία το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Triton Knoll ισχύος 857 Mw
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την έναρξη της λειτουργίας ενός εκ των μεγαλύτερων υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον κόσμο, του Triton Knoll, στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Βρετανίας.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την έναρξη της λειτουργίας ενός εκ των μεγαλύτερων υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον κόσμο, του Triton Knoll, στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τον γερμανικό ενεργειακό κολοσσό RWE, το αιολικό πάρκο το οποίο θα είναι σε θέση να παράξει ικανή ενέργεια για την κάλυψη των ετήσιων αναγκών περίπου 800.000 νοικοκυριών, θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία εντός του πρώτου τριμήνου του 2022.

Οι συνολική επένδυση ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ (περίπου 2,74 δισ. δολάρια), ενώ για την παραγωγή ενέργειας 857 MW θα χρησιμοποιηθούν 90 ανεμογεννήτριες, οι οποίες καtασκευάστηκαν από την δανέζικων συμφερόντων Vesta.

Όπως αναφέρει το δίκτυο CNBC, το πλειοψηφικό πακέτο του Triton Knoll κατέχει η γερμανική RWE, ενώ μεταξύ άλλων στην επένδυση συμμετέχουν και οι Kansai Electric Power και J-Power με ποσοστά 16% και 25%, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το CNBC, στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Θάλασσας έχει προγραμματιστεί η δημιουργία δύο ακόμα μεγάλων υπεράκτιων αιολικών πάρκων, του Hornsea One στα ανοιχτά του Γιορκσάιρ με δυνατότητα παραγωγής 1,2 GW και του Dogger Bank με συνολική ισχύ 3,6 GW.

Η δημιουργία αντίστοιχων αιολικών πάρκων αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της Μεγάλης Βρετανίας στο ενεργειακό μέτωπο, καθώς η κυβέρνηση της χώρας φιλοδοξεί να δημιουργήσει υποδομές για την αξιοποίηση αιολικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 300 GW μέχρι το 2050, ενώ ο στόχος για την επόμενη δεκαετία θέτει τον πήχη στην δημιουργία υπεράκτιων αιολικών πάρκων ισχύος 40 GW.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Το αιολικό πάρκο που μπορεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου άνθρακα κατά 556.000 τόνους ετησίως

Ιαπωνία: Σε κοινοπραξίες υπό την Mitsubishi οι τρεις αναθέσεις για αιολικά πάρκα ισχύος 1,689 GW

Το πλωτό αιολικό πάρκο WindFloat Atlantic ξεπέρασε τις 75 GWh κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του

gazzetta
gazzetta reader insider insider