Επιχειρήσεις | Διεθνή
13-01-2022 | 19:37

Βρετανία: Στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών οι αυξήσεις των χρεώσεων από Visa και Mastercard

Newsroom
Μοιράσου το
Βρετανία: Στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών οι αυξήσεις των χρεώσεων από Visa και Mastercard
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στο στόχαστρο των βρετανικών ρυθμιστικών αρχών αλλά και του Κοινοβουλίου της χώρας μπαίνουν οι αυξήσεις στις χρεώσεις, στις οποίες έχουν προχωρήσει οι Visa και Mastercard, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Αναλυτικότερα, μέχρι στιγμής οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας δεν έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε να δικαιολογούνται οι αυξήσεις των χρεώσεων από πλευράς των δύο κολοσσών στις πληρωμές μέσω κάρτας.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Οικονομικών της βρετανικής Βουλής, επιβεβαιώθηκαν οι αυξήσεις στις προμήθειες που λαμβάνουν οι δύο εταιρείες από την χρήση καρτών, ενώ τονίζεται το συντριπτικό μερίδιο που κατέχουν η Visa και η Mastercard στην συγκεκριμένη αγορά, το οποίο υπολογίζεται στο 99% του συνόλου των συναλλαγών.

«Δεδομένου ότι η Visa και η Mastercard κυριαρχούν επί του παρόντος στον κλάδο, είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί ότι υπάρχει επαρκής ρύθμιση και ανταγωνισμός στην αγορά, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να μην υπόκεινται σε διαρκώς αυξανόμενο κόστος εξυπηρέτησης», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής, Mel Stride. μία δήλωση.

Από την πλευρά της, η Mastercard τόνισε πως η Βρετανία επωφελήθηκε από το εξαιρετικά ανταγωνιστικό και προηγμένο σύστημα πληρωμών της Mastercard, ενώ στην ανακοίνωση της εταιρείας σημειώνεται πως «ανυπομονούμε να συνεργαστούμε την Ρυθμιστική Αρχή Συστημάτων Πληρωμών, καθώς η τελευταία θα διενεργεί την αξιολόγησή της».

Σύμφωνα με το Reuters, η Visa δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα για σχολιασμό των εξελίξεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Amazon σταματά να δέχεται τις πληρωμές με Visa στη Βρετανία

Mastercard: Κατά 20% αυξήθηκε η αξία των συναλλαγών στο γ' τρίμηνο

MUST READ

Η Visa ξεκινάει συμβουλευτική υπηρεσία για τα κρυπτονομίσματα