Domino’s Pizza: Πληθωρισμός και έλλειψη προσωπικού «ακριβαίνουν» την πίτσα το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Domino’s Pizza: Πληθωρισμός και έλλειψη προσωπικού «ακριβαίνουν» την πίτσα το 2022
Οι τροφές, όπως το κρέας, το τυρί και τα λαχανικά δεν είναι τα μόνα που θα έχουν αυξημένες τιμές, καθώς η εταιρεία εκτιμά πως θα υπάρξει νέα άνοδος και στα μισθολογικά κόστη φέτος. 

Συνέχεια και το 2022 βλέπει η Domino’s Pizza για τις αυξημένες τιμές τροφίμων, προσθέτοντας πίεση στα συνεχώς αυξανόμενα κόστη της εταιρείας, η οποία αναζητά τρόπους να καλύψει τη διαφορά χωρίς να «διώξει» τους πελάτες της.

«Αναμένουμε πρωτόγνωρες αυξήσεις στα κόστη των τροφίμων, σε σχέση με το 2021» δήλωσε σχετικά ο CEO Ritch Allison, με την εταιρεία να προβλέπει αύξηση ύψους 8% με 10% για το 2022, δηλαδή αυξημένο δείκτη πληθωρισμού 3 με 4 φορές μια «τυπικής» χρονιάς.

Παράλληλα, σύμφωνα με το CNBC, οι τροφές, όπως το κρέας, το τυρί και τα λαχανικά δεν είναι τα μόνα που θα έχουν αυξημένες τιμές, καθώς η εταιρεία εκτιμά πως θα υπάρξει νέα άνοδος και στα μισθολογικά κόστη φέτος.

Η αλυσίδα εστίασης σχεδιάζει να αλλάξει ορισμένα από τα προωθητικά projects του 2022 στις ΗΠΑ για να διατηρήσει τα περιθώρια κέρδους. Για παράδειγμα θα έχει περισσότερες προσφορές για τις online παραγγελίες, ενώ σχεδιάσει να μειώσει τον αριθμό των «φτερούγων κοτόπουλου» που προσφέρει σε ορισμένες περιπτώσεις, από 10 σε 8.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ακρίβεια απλώνει τα δίχτυα της στα τρόφιμα τον Δεκέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider